субота, 24 серпня 2013 12:47

"Цукеркова війна" України і Росії може затягнутися на кілька років

"Цукеркова війна" України і Росії може затягнутися на кілька років

Повернення кондитерської продукції української компанії Roshen на ринок РФ може серйозно затягнутись. Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"За минулий тиждень ми так і не отримали жодних пропозицій від української сторони в рамках реалізації наших домовленостей, що стосуються механізму повернення продукції. Учора від української сторони мені був представлений багатосторінковий фоліант англійською мовою, який не має нічого спільного з форматом домовленостей", - сказав Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ROSHEN кращий за горілку" - баскетбольну збірну Росії закидали українськими цукерками

За його словами, цей документ українська сторона представила через міністерство економічного розвитку.

"Це дає мені підстави вважати, що українська сторона сприймає це технічне питання як політичний і діє в цій логіці. При такому розвитку і при такій оцінці подій мені видається, що наше просування з даного питання йде на кілька років у майбутнє", - зазначив Онищенко.

Нагадаємо, Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з її невідповідністю вимогам до якості. Корпорація відкидає ці звинувачення.

Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen провели відповідні органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Киргизії та Молдови, Киргизії: порушень не виявлено.

 

Зараз ви читаєте новину «"Цукеркова війна" України і Росії може затягнутися на кілька років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути