Ексклюзиви
пʼятниця, 25 листопада 2011 19:49

Без прикриття з боку влади лише відчайдушні вкладають у бізнес - експерт

Без прикриття з боку влади лише відчайдушні вкладають у бізнес - експерт

Оголошений старт інвестиційної реформи багато в чому є популістським.

Таку думку висловив керуючий партнер консалтингової фірми "Аналітик сервіс" Андрій Кувшинов у ефірі Першого ділового каналу.

За його словами, це не приверне до України більше іноземних коштів.

"Я з трудом у це вірю. Мені здається, що в цьому багато популізму. Абсолютно незрозуміло, що саме буде робитися, в які терміни і які досягнення очікуються в кінці. На презентаціях, міжнародних конференціях, у приватних бесідах інвестори говорять про одне й те ж: наведіть порядок в судах, виконуйте власні закони, не допускайте свавілля Податкової й міліції, більше нічого спеціально робити не треба. У нашої країни є величезний потенціал, але немає можливості реалізувати його, не будучи впевненим у тому, що завтра у тебе цей бізнес не заберуть", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна майже наздогнала Ботсвану в рейтингу конкурентоспроможності

"Коли інвестори читають і дізнаються про те, що відбувається в нашій країні ... під прикриттям міліції, суддів, судових виконавців і за повного потурання влади, можна, звичайно, організовувати прес-конференції. Потрібно не допустити корупцію, і керівництво країни має першим показати приклад", - додав експерт.

"Без прикриття з боку влади, яка сьогодні і є головним бізнесом, вкладати гроші сюди можуть тільки дуже відчайдушні люди. І все це прекрасно розуміють", - підкреслив Кувшинов.

Нагадаємо, 6 листопада виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Ганна Дерев'янко заявила, що індекс інвестиційної привабливості України знизився на 0,95 пункту - до рівня 2,56 за п'ятибальною шкалою, впавши до рівня показників III кварталу 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Без прикриття з боку влади лише відчайдушні вкладають у бізнес - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути