Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2012 15:47

Азаров похвалився покращеннями в АПК, яких селяни "поки не відчувають"

Азаров похвалився покращеннями в АПК, яких селяни "поки не відчувають"
Микола Азаров. Фото: p-p.com.ua

Микола Азаров подякував "Нібулону" за будівництво елеваторів та зрадів збільшенню поголів'я худоби .

"Худо-бідно цього року ми на 500 тисяч голів крупного рогатої худоби збільшили своє стадо. Вперше таке сталося — це дуже відрадний факт. А далі що? Ну добре, зацікавили ми фермерів збільшувати поголів'я, але ж далі потрібно створювати умови, щоб це молоко зберігалось, щоб його організовано доставляли на молокозаводи, працювала переробка. Щоб з'явилася можливість створювати кооперацію, створити малі і середні підприємства на селі. А це і є робочі місця", - зазначив прем'єр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров покритикував ЗМІ: Невже я такий ворог народу?

Микола Азаров зауважив, що з точки зору ефективності, цей рік для села був не найкращим. Але третім за обсягом виробництва. Він також додав, що усі ініціативи з підтримки АПК запроваджені цього року, діятимуть і в наступному.

Підприємці зауважили, що хоча і зростають обсяги зернових, але село того не відчуває. Адже підприємці працюють на експорт та вкладають гроші у інфраструктуру. Вони попросили Азарова вжити заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми вже опинилися у тій ситуації, коли треба приймати рішення" — Азаров про економіку

"У економіці директивні методи працюють не так добре, як хотілося б. Тому нікого зобов'язувати ми не будемо. Ми будемо створювати умови. Я зараз напишу наказ "Нібулону": чи буде він його виконувати? Ми ж реалісти з вами. А от умови такі створити, щоб той самий "Нібулон" вкладав гроші у розвиток країни і аграрного сектору, ми можемо. І, до речі, "Нібулон" і вкладає: побудував 4,5 млн елеваторів, будує порти, баржу. І правильно робить. Щоправда, поки що у них все орієнтовано на експорт", - пояснив Азаров.

 

Зараз ви читаєте новину «Азаров похвалився покращеннями в АПК, яких селяни "поки не відчувають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути