середа, 08 серпня 2012 11:09

Азаров хоче посилити вимоги до іспитів на водійські права

Азаров хоче посилити вимоги до іспитів на водійські права
Микола Азаров висловився за підвищення критеріїв акредитації автошкіл. Фото: kmu.gov.ua

В Україні треба підвищити вимоги до якості підготовки водіїв, а також до іспитів на отримання посвідчення водія.

Про це сьогодні під час засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Зокрема, він висловився за підвищення критеріїв акредитації автошкіл.

За його словами, питання про безпеку дорожнього руху треба вирішувати на рівні уряду.

"В Україні щорічно продається вже більше 200 тисяч нових автомобілів. У нас понад 170 тисяч кілометрів автошляхів. Україна є потужним автотранспортним коридором зі сходу на захід і з півдня на північ. Тому безпека на дорогах має стати окремим напрямком державної політики. Нам не можемо миритися з тим станом, який зараз є на наших дорогах. У І півріччі поточного року кількість дорожньо-транспортних пригод, які призвели до смерті людей, становила 12,5 тисячі. Економічні втрати України від дорожньо-транспортних пригод, за оцінками Світового банку, становлять 5 мільярдів доларів. Левова їх частка пов'язана саме з травматизмом та інвалідністю внаслідок аварій", - розповів Азаров.

Прем'єр поінформував, що на сьогоднішньому засіданні уряд проаналізує причини такого стану на дорогах, зробить висновки і прийме необхідні рішення.

"Чому в нашій країні автошляхи настільки небезпечні? Звісно, все починається з того, хто сідає за кермо - наскільки людина підготовлена бути вправним і дисциплінованим учасником дорожнього руху, наскільки принципово оцінюють її підготовку під час іспитів. Щоб не було так, як кажуть в народі: машину купив, права купив, а їздити не купив", - зауважив він.

Глава уряду вважає, що на дорогах має панувати закон і рівне ставлення до всіх учасників руху.

"Високопосадовці або так звані мажори, які вважають себе недоторканими чи особливими за кермом, повинні ходити пішки. Я вимагаю, щоб за злісні порушення правил дорожнього руху нікому ніяких поблажок не було", - наголосив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче посилити вимоги до іспитів на водійські права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути