пʼятниця, 23 листопада 2012 10:26

Азаров: Бізнесу стало краще, ми рухаємся в правильному напрямку

Азаров: Бізнесу стало краще, ми рухаємся в правильному напрямку
Фото: kmu.gov.ua

В умовах рецесії на світових фінансових ринках та для мінімізації впливу наслідків кризи на економіку України надзвичайно актуальним є створення в державі сприятливого інвестиційного та бізнес-клімату.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з представниками Федерації роботодавців 22 листопада, повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

За його словами, також необхідно активізувати роботи з імпортозаміщення та розвивати власне виробництво.

"У нас одне питання: або криза нав'яже нам свій порядок денний, або ми їй протиставимо свою програму дій. Ми з вами повинні як партнери визначити, які галузі розвиватимемо. І нині для нас найголовніше завдання - створити сприятливий інвестиційний і бізнес-клімат", - сказав глава уряду.

За його словами, перед Україною стоїть досить складне завдання: як в умовах скорочення попиту на українську продукцію на зовнішніх ринках і дефіциту у світі кредитних ресурсів зберегти темпи економічного зростання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова заявила, що обсяги відшкодованого ПДВ перевищують суми заявок

Азаров запевнив, що уряд "багато зробив" для мінімізації впливу наслідків світової фінансово-економічної кризи на економіку України та для залучення інвестицій, спрощення умов ведення бізнесу.

"За цей рік Україна просунулася у багатьох рейтингах на значну кількість позицій. Це свідчить про те, що ми рухаємось у правильному напрямку. І справа навіть не в рейтингах, а в тому, що бізнес реально відчуває, що в Україні ставлення до нього змінюється, зокрема, з боку фіскальних, правоохоронних органів. І таким чином ситуація поліпшується", - сказав Азаров.

Він наголосив, що в уряду і представників вітчизняного бізнесу спільне завдання – забезпечити процвітання України.

"Той факт, що ми з вами партнери, не потребує доведення. І очевидно, що у непрості для економіки часи це партнерство має зміцнюватися", - підсумував прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: Бізнесу стало краще, ми рухаємся в правильному напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути