Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2012 14:08

Апеляційний суд підтвердив повернення державі 68% акцій "ЗАлК" Дерипаски

Апеляційний суд підтвердив повернення державі 68% акцій "ЗАлК" Дерипаски
В Олега Дерипаски все ж забеоуть акції "ЗАлК" Фото: dglife.ru

Київський апеляційний господарський суд підтвердив рішення суду нижчої інстанції про розрив договору купівлі-продажу 68,01% акцій ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" (ЗАлК) і повернення зазначеного пакета державі.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Позов ініціювало саме відомство.

"Постановою апеляційного суду від 23 травня відмовлено в задоволенні апеляційної скарги ПАТ "ЗАлК" та залишено в силі рішення господарського суду Києва від 22 березня 2012 року, яким позов Генеральної прокуратури України задоволено", - зазначено в повідомленні.

Генпрокуратура також зазначила, що за її клопотанням суд вжив заходів щодо забезпечення позики, однак не уточнила, які саме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче продати Китаю 3 мільйони тонн кукурудзи

Нагадаємо, після рішення суду першої інстанції Об'єднана компанія (ОК) "Русал" російського бізнесмена Олега Дерипаски зазначала, що рішення суду не набувало чинності, завод як і раніше належить "Русалу", про передачу акцій державі не йдеться.

"ЗАлК" раніше був єдиним в Україні виробником первинного алюмінію, виробляв близько 100 тис. тонн алюмінію на рік.

Власником "ЗАлКу" у 2004 році стала російська група "СУАЛ", а в 2007-му комбінат перейшов під контроль ОК "РусАл", створеної при злитті алюмінієвих і глиноземних активів ВАТ "РусАл", "СУАЛа" і швейцарського трейдера Glencore. "РусАлу" в Україні також належить Миколаївський глиноземний завод (МГЗ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Договір між покупцем і забудовником може бути цікавіший за звичайну іпотеку - банкір

"РусАл" пояснював зниження виробництва його нерентабельністю через високі тарифи на електроенергію, пропонуючи ввести спеціальний тариф для підприємства. У його відсутність 26 квітня 2011 ЗАлК повністю зупинив випуск первинного алюмінію.

Глава Фонду держмайна Олександр Рябченко в квітні цього року називав безперспективною позицію "РусАла" "не виконувати зобов'язання і тільки судитися". За його словами, "треба вийти на новий, реальний договір, що інвестор бере на себе зобов'язання і як він введе ЗАлК в експлуатацію".

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд підтвердив повернення державі 68% акцій "ЗАлК" Дерипаски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути