пʼятниця, 11 травня 2012 16:36

Антимонопольний комітет дозволив Ахметову купити "Крименерго"

Антимонопольний комітет дозволив Ахметову купити "Крименерго"
АМК дозволив кіпрській компанії DTEK Holdings Limited придбати акції ПАТ "Крименерго". Фото: zn.ua

Антимонопольний комітет (АМК) дозволив кіпрській компанії DTEK Holdings Limited придбати акції ПАТ "Крименерго", що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Нагадаємо, 7 травня Фонд державного майна раніше повідомив, що в повному обсязі отримав кошти від продажу 45% ВАТ "Крименерго", який відбувся 4 травня 2012 року.

Раніше DTEK вже придбав держпакети акцій "Донецькобленерго" (40% за 467,6 млн грн), "Київенерго" (25% за 450,5 млн грн), "Західенерго" (45,1% за 1,9 млрд грн), "Дніпроенерго" (25% за 1,18 млрд грн).

DTEK - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) бізнесмена Ріната Ахметова. Є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії Україні.

Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "Західенерго". Вся вироблювана електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена ??потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт.


Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет дозволив Ахметову купити "Крименерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути