вівторок, 06 березня 2012 12:41

Ахметов купив шахту "Білозерська"

Ахметов купив шахту "Білозерська"

Найбільший приватний вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" бізнесмена Ріната Ахметова сконцентрував 95,4% акцій ТДВ "Шахта "Білозерська" (Донецька обл.).

Про це повідомив холдинг на сайті Лондонської фондової біржі.

Акції зареєстровані на компанію DTEK Holdings BV (Нідерланди).

Шахта буде інтегрована у вертикальну структуру "ДТЕК".

"Очікується, що інвестиції "ДТЕК" дозволять збільшити видобуток шахти до понад 1 млн тонн наступного року. У 2014 році виробництво збільшиться до 1,35 млн тонн", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, комісія із захисту конкуренції Сербії в січні 2012 року дозволила DTEK Holdings BV сконцентрувати 74,75% акцій ТДВ "Шахта "Білозерська".

У листопаді 2008 року між ТДВ "Шахта "Білозерська" і регіональним відділенням Фонду держмайна України в Донецькій області укладено договір оренди цілісного майнового комплексу (ЦМК) входить до складу об'єднання "Добропіллявугілля" шахти "Білозерська". В результаті вона була виведена зі складу держпідприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині дрібні чиновники працюють 5 днів безкоштовно, їх зарплата - 873 гривні

У листопаді 2010 року Господарський суд Донецької області за позовом "Добропіллявугілля" розірвав договір оренди ЦВК шахти "Білозерська" з ТДВ "Орендне підприємство" Шахта "Білозерська".

У жовтні 2011 року ТОВ "Екойл" (Київ) повторно виставило на продаж 89,03% - у частку в ТДВ "Шахта "Білозерська". Компанія планувала реалізувати свою частку за номінальною вартістю - 622,71 тис. грн.

У січні 2011 року ДТЕК підписав з ФДМ договір оренди ЦМК ДП "Добропіллявугілля", в яке входило шахта "Білозерська", на 49 років.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов купив шахту "Білозерська"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути