Ексклюзиви
понеділок, 13 березня 2006 17:32
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Полюбив вовк кобилу

 

Особисто для мене найкращі новини цього світу — це новини про тварин. Я люблю на дозвіллі почитати про останні перипетії із життя пінгвінів-ґеїв і стосунки сороки-білобоки звичайної з такими ж вульгарними горобцями. Мені цікаво все: як вони знаходять корм і воюють за територію, народжують дітей і ставляться до людей.

У цьому є щось від юного натураліста. В дитинстві я сповідував пасивний юно-натуралізм. Передплачував однойменний журнал, акуратно вирізуючи ножицями фотографії тигрів і райських птахів. Однак не ходив до гуртка, в якому дорослі вчили дітей майструвати шпаківні та білити дерева.

Кайфу в цьому було небагато. Як і в читанні Пришвіна, Біанки та Леонова — фанатичних співців російської природи. Лише потім я зрозумів, що насправді вони були чи не найкращими письменниками радянського дитинства. Але було пізно: я вже їх не перечитував.

Дружба "переросла у щось більше"

А от природу як любив, так і люблю. Навіть таку, яка іноді з"являється на наших блакитних екранах. Де тварини давно перетворилися на таких собі менших братів поп-зірок. Їх конструюють за зрозумілими сучасній людині схемами. Іноді мені здається, що несподівана дружба японської змії з ховрашком, якого їй дали на обід, і шлюб Бритні Спірс і Джастіна Тимберлейка — це явища одного порядку. Але про тварин чомусь все одно довідатись приємніше.

Остання новина зі світу тварин уже навіть і за межі цієї схеми вийшла. Самиця орангутанга вирішила пов"язати своє життя зі смугастим котом. Усе почалося з дружби, а потім дружба "переросла у щось більше". Ніхто не може пояснити природу такої любові, але розлучати їх не намагаються. І слава Богу. В цьому світі так мало непідробної ніжності. Іноді здається, що тільки у тварин вона й лишилася.

Зараз ви читаєте новину «Полюбив вовк кобилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути