Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2010 18:45
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Отець Кнотц

 

Нещодавно в Україну з презентаціями приїхав католицький чернець-капуцин Ксаверій Кнотц, який написав книжку про християнський секс. Я тієї книжки ще в очі не бачив, але можу здогадатися, що нічого поганого про секс у ній немає. Бо якби він ставив за мету розвести у ній звичне церковне мракобісся про гріховну плоть, яка закриває духові шлях до Бога, то на обкладинці не було б сучасного слова "секс".

А назва книжки просто-таки скандальна — "Секс, якого не знаєте". Хоч і першокласникові відомо, що сам її автор у силу свого церковного статусу про секс взагалі не може нам нічого цікавого розповісти. Точніше, якщо щось і може, то його думка в цій царині за визначенням не мала би бути авторитетною. Але якщо всюди пишуть "світовий бестселер", значить, людям це потрібно, й вони йому вірять.

Я обов"язково куплю й прочитаю цю книжку

Виходить, ченцеві, якому за статусом не просто практикувати секс не можна, а й думати, відомо про нього щось набагато більше. А я зі своїм цілком реальним знанням про секс і регулярне його практикування нікому й сказати нічого не можу. Вже не кажучи про те, щоб насмілитися й написати про це книжку, в якій би я навчив усіх невігласів правильної любові. Тобто статус знавця про секс отримує чернець, тоді як порноакторка Чичоліна може написати, наприклад, сповідь, яку завтра оголосять духовним одкровенням. Хіба ще хтось не здогадується, куди котиться цей світ?

Здається, тільки в таких випадках люди уникають мови про некомпетентність і обман. Ба більше, голосують за це гривнею. Проте, думаю, обман цей нестрашний. У ньому є щось від нестримної дитячої фантазії. Бо хто наважиться звинуватити в брехні дитину, знайдену в капусті? Я обов"язково куплю й прочитаю цю книжку. Навіть якщо в ній і буде щось дуже непристойне.

Зараз ви читаєте новину «Отець Кнотц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути