Ексклюзиви
середа, 11 березня 2009 16:44
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Мудрий світ

 

Світ загалом влаштовано справедливо й мудро. І в ньому тобі приділено або Кубок УЄФА, або "Євробачення". За них, зрештою, теж треба позмагатися з такими ж щасливчиками, як сам. Я маю на увазі не лише наступні матчі "Динамо" й "Металіста".

Трохи більше дозволено братам Кличкам. Звісно, доки Дон Кінґ не виставить проти них гідного бійця. А ще кільком українцям із числа великих, що про їхню велич або українське походження ніхто у світі й не здогадується. Крім нас самих, ясна річ. Міла Йовович, Чак Паланік — українці лише для нас, бідних.

Щоб виграти Лігу Чемпіонів, Кубок Девіса або Нобелівську премію з літератури, тобі треба вилізти зі шкури, тобто вийти з себе, тобто перестати бути собою.

А ще ти можеш представити Росію на "Євробаченні". А ще тебе може купити ленінґрадський "Зеніт". Із ним ти виграєш Кубок УЄФА трохи швидше.

І чвертьфінал чемпіонату світу з футболу для твоєї національної збірної, і "Золота Пальмова Гілка" в Каннах, і "Золотий м"яч" для Шевченка — це радше винятки, які тільки підтверджують правило. І навіть каліфорнійська тюрма для Лазаренка — все ж краще, ніж Ізяславська зона.

Каліфорнійська тюрма для Лазаренка — все ж краще, ніж Ізяславська зона

Світ загалом влаштовано справедливо й мудро. Але не тобою. Ти світу не створював. І слава Богу. Тільки подумай, що б це був за світ! Гірший світ, певно, вийшов би лише в північних корейців. Та й то не факт. Зрештою, мусиш подякувати, що тобі такому взагалі знаходиться місце в цьому світі. І те, що тобі дають авансом провести фінал Євро-2012 — це аж ніяк не привід для гордості. Просто тебе вкотре переконують зробити для самого себе клозети й дороги.

От стоїш ти на цих кривих та побитих дорогах — грубий і рожевощокий — зі смугастим жезлом і радаром. Хочеш спинити цей світ. Хочеш, щоб він рухався по-твоєму. Однак він усміхнеться і зробить по-своєму. Але милосердно заплатить — або дасть у лапу, або за квитанцією. І поїде далі. Без тебе.

Зараз ви читаєте новину «Мудрий світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути