Серед сухофруктів найбільше користі організму людини приносить чорнослив.
У 100 г продукту міститься 277 калорій, 75 г вуглеводів, 7 г харчових волокон, 2 г білків, пише change.ua
Чорнослив має багато мікроелементів: у складі 100 г є 20% добової необхідної дози калію, 14% магнію, 18% міді, 15% марганцю, 5% заліза і 12% вітаміну B6.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, який позбавляє целюліту
Роботу мозку покращує багатий мінеральний склад чорносливу. Також містить антиоксиданти - речовини, необхідні для підтримки здоров'я всього організму. Через це зменшується ризик діабету, деменції, деяких видів раку, розладів очей і м'язової системи.
Згідно з висновками науковців, якщо їсти чорнослив регулярно, то жінкам буде легше народжувати природнім шляхом. Високий вміст харчових волокон у складі чорносливу сприяє нормальній роботі кишечника.
Чорнослив також корисний для тих, хто дотримується дієти через низький глікемічний індекс. Сухофрукт допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, що робить його незамінним продуктом для пацієнтів з діабетом.
Сухофрукти - це фрукти, в яких висушили воду. Їхня харчова цінність набагато вища, аніж у свіжих фруктах, через концентрацію цукрів і водночас поживних речовин. Найпопулярніші - фініки, чорнослив, інжир і курага. Зацукрованими можна також знайти манго, ананаси, журавлину, банани, яблука. Сухофрукти багаті клітковиною, вітамінами та мінералами.
Коментарі