вівторок, 31 січня 2012 12:11

Від сухості шкіри взимку рятує колд-крем

Від сухості шкіри взимку рятує колд-крем

"В холоди у мене постійно суха шкіра. Щодня користуюся зволожуючим кремом, але не допомагає. Також дуже мерзнуть ноги, а домашній кондиціонер сушить шкіру ще більше", - каже киянка 24-річна Дарина Миколайчук.

Столичний дерматолог 29-річний Кузьма Хобзей пояснює, що псують шкіру не так холоди, як сухе повітря. Зволожуючим кремом користуватися не радить.

Під час морозів у повітрі дуже низький рівень вологості, сухість порушує відтік крові від шкіри, корисні речовини до неї поступають набагато гірше. В першу чергу сухе повітря висушує відкриті ділянки шкіри: обличчя, руки. Шкіра лущиться, загострюються хронічні хвороби.

Небезпечні для шкіри й різкі перепади температури. Коли людина сидить у теплі і різко виходить на мороз, виникає спазм судин, вони звужуються. Так організм реагує на зміну температури, намагається зберегти у шкірі тепло. Тому не можна різко вибігати на вулицю з добре нагрітого приміщення.

Для шкіри при холодній погоді найкраще підходять так звані колд-креми. Зараз пристойні косметичні лінії пропонують хороший вибір таких засобів, вони захищають шкіру від холоду. Такі креми мають досить жирну структуру і високий вміст воскоподібних речовин. На шкірі вони утворюють спеціальну плівку, яка її захищатиме протягом дня.

Важливо, щоб зимовий крем для обличчя і рук не містив багато води. Вода на холоді швидко випаровується і ще більше сушить шкіру. А креми з високим вмістом води підійдуть для літньої погоди. Взимку ним можна користуватися, якщо довго сидите вдома і не обвітрюєтеся на морозі.

Під час холодів страждають не лише обличчя і руки, а й закриті ділянки шкіри. У жінок часто сохнуть ноги. Через нестачу тепла кровообіг порушується, шкіра ніг не отримує достатньо ліпідів. Ноги сушить і домашнє опалення. Тому варто обрати обігрівач, який зігріває навколишні предмети, а не повітря.

Позбавляє шкіру вологи й надто тепла ванна. Чим довше людина сидить у гарячій ванні, тим сухіша потім шкіра. Тому під час купання варто користуватися спеціальними оліями.

Зараз ви читаєте новину «Від сухості шкіри взимку рятує колд-крем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути