"Нічого й розповідати про корисність овочів та фруктів. Всі це знають. Але мало хто знає, що їх потрібно їсти 5 разів на день ", – розповідає дієтолог Іван Остапець.
"Антиоксиданти, що містять у овочах та фруктах, допомагають зберегти молодість. Але вони залишаються активними тільки протягом декількох годин, потім гинуть. Тому їх запас необхідно поповнювати регулярно. Це сповільнить процес старіння і позитивно позначиться на зовнішності.
Фрукти треба їсти до основної їжі. Так вони швидко засвояться шлунком. З'їдені після важкого обіду, вони почнуть взаємодіяти з іншими продуктами. Від цього виникне здуття живота, важкість і кольки.
Соковиті фрукти, такі як цитрусові, можна їсти за 30 хвилин до їж,і а м'ясисті –банани, фініки, інжир -- за годину.
Фрукти бажано їсти свіжі,а не консервовані, і зі шкіркою, де це можливо. В ній міститься більша частина всіх вітамінів. Овочі корисні також варені, у вигляді 100% соку.
З один прийом людина має з'їдати таку кількість овочі в і фруктів, які поміщаються в його пригоршні. 5 порцій дорослої людини міститимуть десь 400 г овочів і фруктів.
Важливо, щоб на столі було різномаїття. Тільки так організм отримає оптимальну кількість корисних речовин і вітамінів. Не можна день їсти тільки яблука, чи тільки капусту. Тож варіть овочеві супи, робіть салати, фруктові десерти, їжте фрукти сирими – продовжуйте молодість".
Коментарі