пʼятниця, 17 лютого 2012 09:15

Щоб робота приносила радість, від неї треба добре відпочити

Щоб робота приносила радість, від неї треба добре відпочити

З лінню і апатією від роботи стикаються практично всі люди, - впевнена психолог Наталія Короленко, - Ті, хто каже, що ніколи не мав такого відчуття — лукавлять, або ж у нього все попереду. Щоб робота приносила радість, треба розібратися у причинах, чому робота людину не влаштовує.

Щоб робота приносила радість, від неї треба відпочивати. Після закінчення робочого дня треба максимально абстрагуватися від проблем на роботі. Можна провести час із родиною чи друзями, почитати книгу або подивитися фільм. Словом, треба зайнятися тим, що приносить задоволення.

Не можна ставитися до роботи, як до важкої необхідності. Мовляв, терпіти не можу свою роботу. Поки не змінюю її, бо нема можливості або потрібні гроші. При такому підході все більше формується ненависть до того, чим людина займається. Проблеми наростатимуть, як сніговий ком: почнуть дратувати начальство і колеги, виникнуть помилки.

До роботи треба ставитися з любов'ю. Коли людина займається улюбленою справою, проблеми наврід чи виникнуть. Потрібно, щоб було відчуття: ви на своєму місці. Якщо робота цікава, ви намагатиметеся досягнути у ній більшого. Тому інколи треба змінювати своє ставлення до багатьох речей.

Не можна бути песимістом. Коли людина перестає працювати? Коли бачить, що досяг усього що міг. А змін при цьому не передбачається. Або в іншій ситуації — коли занадто критично ставитися до своїх можливостей: я нічого не зможу, у мене не вийде.

Інколи начальство слідкує за підлеглим, розраховує через пару місяців підвищити його. А за цей час працівник розчаровується у вьсому, падає продуктивність праці. Бо вирішив, що нічого не доб'ється і нічого не цікаво. І тоді підвищення отримує хтось інший. Так що не треба бачити все у темних кольорах — завжди є щось хороше.

Можна позбутися роботи, яка не подобається. Сьогодні можна працювати командами і розподіляти більш цікаві обов'язки. Комусь подобається одне, комусь — інше. Треба придивитися: комусь із колег обов'язково сподобається те, що заскладне або нудне для вас. І навпаки. Поміняйтеся із колегою і насолоджуйтесь роботою.

Зараз ви читаєте новину «Щоб робота приносила радість, від неї треба добре відпочити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути