пʼятниця, 05 травня 2017 17:03

Змінять правила медогляду для водіїв

Змінять правила медогляду для водіїв
Українські водії будуть проходити медогляд по-новому Фото - google

Щоб зменшити кількість аварій на дорогах України змінять правила медогляду для водіїв за законами Євросоюзу.

"Це систематизація порядків проведення профілактичних наркологічних оглядів, обов'язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів", - сказав Андрій Гаврилюк із Міністерства охорони здоров'я України.

У планах також створення загальнонаціональної бази даних, де буде вказаний стан здоров'я всіх автомобілістів і майбутніх водіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися фотографії оновленого купе BMW M2

"Пізніше розроблятимуть та реалізовуватимуть систему медичного обслуговування водіїв транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів і вантажів, порядку проведення психофізіологічного обстеження та оцінки рівня розвитку професійно важливих психофізіологічних характеристик, необхідних для безпечного керування транспортним засобом", - додав він.

В Україні зафіксована найвища смертність на дорогах серед всіх європейських країн. В Україні аварії - перша за поширеністю причина смерті людей віком від 15 до 24 років, друга - серед дітей віком від 5 до 14 років.

Зараз ви читаєте новину «Змінять правила медогляду для водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути