пʼятниця, 19 листопада 2021 13:34

Зимові проблеми для водіїв: як не потрапити в халепу?

  5 найпоширеніших проблем, які можуть статися з водієм в зимовий період
5 найпоширеніших проблем, які можуть статися з водієм в зимовий період

Щоб мінімізувати ризики потрапляння в неприємні ситуації на дорогах у холодний сезон, розглянемо 5 найпоширеніших проблем, які можуть статися з водієм, та шляхи їх вирішення.

1. Примерзання дверей

Найчастіше із замерзанням дверей стикаються власники, чиї автомобілі ночують на відкритих парковках. Головне, чого не можна робити, — силою намагатися відчинити їх. Рекомендується потрапити в авто іншим шляхом: через багажник або інші двері. Також не забувайте періодично обробляти гумові деталі силіконовим складом.

2. Відмова при запуску двигуна

Причиною відмови двигуна можуть стати як неполадки у системі запалювання, так і несправність стартера. Однак взимку проблема найчастіше криється в акумуляторі, який сів. Рішення тут одне — до початку зими пройти діагностику, виявити несправність та усунути її.

3. Очищення транспорту від снігу

Запасіться на зиму щіткою-скребком, за допомогою якої ви зможете прибрати сніг із кузова. Це щадний спосіб очищення для лакофарбового покриття. А щоб уникнути зайвої вологи в багажнику, зберігайте щітку на силіконовому килимку.

4. Примерзання гальмівних колодок

Щоб уникнути такого форс-мажору, краще залишати машину з ручною коробкою "на передачі", а з автоматом — у режимі паркінгу. Однак, якщо лихо таки трапилося, фахівці рекомендують викликати евакуатор і відвезти машину в тепле місце, щоб відігріти (в гараж або парковку ТЦ). Наприклад, деякі страхові компанії пропонують оформити поліс автоцивілки онлайн і отримати картку техдопомоги в подарунок. Така картка стане гарною знахідкою для водія.

З "народних" лайфхаків — можна облити колодки теплою водою. Але на холоді вода швидко замерзає, тому потрібно одразу розпочати рух. Інакше отримаєте зворотний ефект.

5. Замерзання скла та склоочисників

Постійна циркуляція теплого повітря у салоні вирішує питання з конденсатом усередині. При цьому слідкуйте, щоб обдув бути направлений у бік лобового скла та бічних дзеркал заднього виду. Щодо двірників — піднімайте їх під час стоянки вгору. Якщо ж вони все-таки примерзли, увімкніть обігрів скла і зачекайте, поки розтане крига. Ще один метод запобігання примерзання щіток — підкладати під них картонку на ніч.

Зараз ви читаєте новину «Зимові проблеми для водіїв: як не потрапити в халепу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути