Ексклюзиви
четвер, 23 травня 2019 17:13

Зеленський, стиль гангстерів і гурт "Нумер 482" - презентували "РетроФест"
5

На РетроФесті будуть застілля на 30 метрів, ретродефіле та старовинні автівки
Фото: РетроФест
На РетроФесті будуть застілля на 30 метрів, ретродефіле та старовинні автівки
На РетроФесті будуть застілля на 30 метрів, ретродефіле та старовинні автівки
На РетроФесті будуть застілля на 30 метрів, ретродефіле та старовинні автівки
На РетроФесті будуть застілля на 30 метрів, ретродефіле та старовинні автівки

У другі вихідні червня Кам'янець-Подільський стане місцем зустрічі різних стилів, епох і найближчих людей. Неподалік від старовинної фортеці з'їдуться десятки ретроавтомобілів, приїдуть кращі дизайнери й дадуть свої концерти яскраві українські гурти. Про це сьогодні розповіли організатори "РетроФесту" на презентації в "Українських новинах".

Перебої з електрикою не лише не завадили оргкомітету познайомити з фестивалем, а й підтвердили його статус найбільш яскравого і стильного. Навіть за відсутності світла в залі всі охочі відчули неймовірний заряд позитиву й фестивальної атмосфери. Почалося знайомство із "РетроФестом" із виступу міма Ксенії Гузь під дружній сміх гостей, журналістів і друзів фестивалю. При цьому на столі в членів оргкомітету були ляльки у ретровбранні й велика металева модель жовтого Citroen 2CV.

"Це особливе авто, - показує на нього засновниця і організаторка фестивалю Олена Дика. – Його мені подарували колеги. А під час фестивалю саме таке, як його у народі називають "гидке каченя", першим приїхало на наш захід. Відтоді цей Citroen і є символом "РетроФесту".

Блиск хрому на старовинних автомобілях і своєрідний шум двигунів – це те, що кожного разу є невід'ємною частиною симфонії краси і стилю фестивалю. Саме ретроавтомобілі зазвичай розпочинають захід із параду містом. Потім з них формують статичну виставку, а наступного дня ці ж машини беруть участь у ралі "Від фортеці до фортеці".

"Так буде й цього разу. Колона красивих старовинних машин проїде до Подільського державного технічного-аграрного університету й повернеться назад до центру старого міста. Не випадково ми обрали важливою точкою маршруту цей навчальний заклад. Він завжди підтримував "РетроФест", - говорить організаторка. – Вперше до Кам'янця-Подільського приїде єдиний в Україні американський автомобіль De Soto 1939 року. Така машина була у мультиплікатора Уолта Діснея. Екіпаж - Сергій Зайцев з Києва та кондитер Тьотя Клава з Харкова будуть брати участь у ретро-ралі та конкурсі елеганції екіпажів. А ще Тьотя Клава продемонструє 10 ретрообразів, підготовлених саме для нашого свята і привезе святковий авторський торт на родинну вечерю".

Схоже, під час проведення фестивалю в Кам'янці-Подільському можна буде побачити повну картину довоєнного транспорту. Адже пообіцяв приїхати солідний Horch 951 1937 року. Таким автомобілем возили вище німецьке керівництво за часів правління Гітлера. З Одеси своїм ходом очікується ще один "німець" цього ж року випуску – Mercedes-Benz 170. Його власник вважає, що стільки б років машині не було, вона має їздити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальні дефіле й сімейні ігри - "РетроФест" запрошує на свято відвідувачів від 1 до 101 року

"Цього року тема нашого фестивалю - "Велика АВТО7'я" зустрічається на "Ретрофесті", - говорить режисер фестивалю Наталія Мієдінова. - Тому ми робимо все, аби було цікаво й комфортно всім членам сім'ї. Створюємо локацію, де всі можуть пограти в ігри, які зараз стали ретрозабавками – доміно, квадрат, шахи тощо".

Для наймолодших відбудеться показ #RetroKidsShow - діти дефілюватимуть на спеціальному подіумі в розкішних ретро-сукнях і класичних костюмах із метеликами.

"Найменшому учаснику – всього півтора роки, - каже Мari Simmon, куратор #RetroKidsShow та #МійСтильнийДруг. – У цьому показі візьмуть участь талановиті й унікальні діти. Також наймолодші зможуть себе проявити у конкурсі "Стильна лялька". Вони самотужки спроектують і пошиють одяг для улюбленої іграшки.

У кожнй сім'ї є чотирилапий улюбленець, який не може залишитись сам вдома, коли вся родина їде на "РетроФест" розважатися. Тому цього року ми запропонували взяти свого друга, стильно одягнути його і показати як виглядає повноцінна ретросім'я на великому ретрофестивалі - вперше проведемо конкурс для домашніх улюбленців - #МійСтильнийДруг. До участі допускаємо всіх тварин".

Старші люди також двічі братимуть участь у дефіле – спершу у вбранні ретро, а потім у сучасному одязі. Буде змога порівняти, як змінюється сприйняття людини після зміни її стилю.

На заході можна буде побачити всю палітру стилів одягу ХХ століття. Пройдуть покази двадцятих років, богемної геометрії тридцятих, винахідливості сорокових, жіночних п'ятдесятих, сміливих шістдесятих та різноманітну палітру сімдесятих років

"Будь-хто на фестивалі зможе приміряти ретрообраз та відчути себе у тій чи іншій епосі. Для людей, які спонтанно вирішать приміряти старовинне вбрання працюватиме ретролавка", - говорить дизайнер Марія Кваченко.

Потужний музичний музичний струмінь задаватимуться музиканти гуртів "Нумер 482", "Шо такоє" і співачка Марієтта Вейс, саме її голосом звучить фестивальний хіт. Запальні хіти з головної сцени фестивалю не залишать нікого байдужими. Виконавці "Нумер 428" обіцяють музичні сюрпризи й особливе виконання своїх хітів.

"Пісню "Добрий ранок, Україно" виконаємо в стилі так званого одеського ретро. Також звучатиме наша традиційна пісня "Прощання з морем", - розповідає хедлайнер гурту Володимир Кириченко. - Новим нашим проектом буде діджей-сет від нашого гурту з живим виконанням партії барабанів".

Піднесений настрій, море гумору і якісну музику обіцяють учасники гурту "Шо такоє?".

"Ми вже готові до фестивалю. Між виступами житимемо в наметі біля фортеці", - говорить лідер гурту і керівник будинку культуру села Іванковичі Олександр Зеленський.

Атмосфера родинного свята була б неповною без справжнього українського застілля. Саме його організують у перший день фестивалю. Кожен із гостей свята зможе принести свої гостинці до столу завдовжки близько 30 метрів і розділити трапезу за теплою розмовою із найближчими людьми. На поціновувачів кулінарної майстерності чекає конкурс "Бабусин рецепт млинців", де кожен зможе продемонструвати улюблений спосіб приготування страви.

До зустрічі 7-9 червня на "РетроФесті"! Не втрачайте шансу почати літо стильно в атмосфері старовинного міста!

Зараз ви читаєте новину «Зеленський, стиль гангстерів і гурт "Нумер 482" - презентували "РетроФест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути