середа, 07 червня 2017 09:40

Збільшилась кількість ДТП авто з іноземними номерами

Збільшилась кількість ДТП авто з іноземними номерами
Власники авто на іноземній реєстрації закликають не вішати ярлики, а стереотип "литовця" вважають міфом. Фото: Вести

За 6 місяців кількість машин з іноземними номерами в столиці збільшилася з 1 тис. до 50 тис.

Їх водії не дотримуються правил дорожнього руху і стають винуватцями аварій.

Ті, хто за кермом таких авто, з легкістю можуть уникнути відповідальності, навіть потрапляючи в ДТП.

"Купивши задешево авто і не знаючи, що з ними буде завтра, водії таких машин ганяють у них, як востаннє, порушують правила руху, підрізають, в результаті потрапляють в аварії. Третина таких водіїв кидають розбиті авто на місці ДТП і йдуть. Адже їх ніхто не знайде і їм простіше залишити машину за 1-2 тисячі доларів, ніж возитися з оформленням ДТП, оплачувати штрафи і збитки іншим учасникам аварій", - говорить керівник проекту dtp.kiev.ua Влад Антонов.

Власники авто з іноземною реєстрацією закликають не вішати ярлики, а стереотип "литовця" вважають міфом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Uber звільнив 20 співробітників через сексуальний скандал

"Кількість горе-водіїв і п'яних за кермом не залежить від того, які номери на їхніх автомобілях. Іноді копи нас зупиняють, перевіряють документи. Якщо є техпаспорт на машину, водійське посвідчення і страховка, то питань у поліцейських немає", - розповідає голова Асоціації власників автомобілів з Європи Олександр Геращенко.

Машини з іноземною реєстрацією все частіше стають учасниками злочинів. Як зазначають у поліції, це пов'язано з тим, що нині не існує ефективних методів контролю за часом їх ввезення, вивезення і переміщення.

"Доки це питання не врегулюють нормативно, і не створять єдину електронну базу разом з митниками, залишається проблема, яка вимагає якнайшвидшого врегулювання. Це дуже серйозно впливає на розкриття злочинів", - каже перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Про це повідомляє "Вести".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніші легкові авто в Україні за 5 місяців

"Підприємливі українці відкривають в Литві фірму, оформляють вас співробітником і ввозять авто в країну нібито з метою робочої поїздки. Звісно, все це "липа", але машини під литовські фірми ввозять десятками і сотнями. Щоб українці мали можливість їздити в дешевих і офіційних автомобілях, не роблячи незручностей іншим учасникам руху. Україні потрібен закон, який скасовує мито на ввезення і акциз для іноземних автомобілів", - каже голова Асоціації автодилерів та імпортерів Олег Назаренко.

Верховна Рада підтримала ініціативу штрафувати водіїв за несплату послуг платного паркування. Депутати хочуть дозволити поліції евакуювати припарковані машини, які перешкоджають руху транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Збільшилась кількість ДТП авто з іноземними номерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути