вівторок, 21 березня 2017 21:57

Заряджений Subaru спустили бобслейною трасою

Заряджений Subaru спустили бобслейною трасою

Компанія Subaru опублікувала ролик із заїздом "зарядженої" 4-х дверної WRX STI справжньою бобслейною трасою. Автомобіль, яким керував гонщик і каскадер Марк Хіггінс, серйозно постраждав вже після одного кола.

У заїзді був використаний автомобіль, на якому Марк Хіггінс встановив рекорд міської траси на британському острові Мен, проте він піддався ряду доробок. В ательє Prodrive, крім каркасу безпеки, встановили додаткові ребра жорсткості кузова, спеціальний зменшений паливний бак і гоночний "ковш".

Крім того, WRX STI зміцнили обвіс і демонтували дзеркала бокового виду. "Взули" машину в вузькі шиповані шини, які раніше використовувалися в WRC і згодом були заборонені. Це покришки шириною 135 міліметрів і з шипами довжиною сім міліметрів, по 400 штук на шину. Вони були накачані до 3,5 бар.

Іншими особливостями "боб-машини" стали ще більш жорстка підвіска щодо конфігурації для острова Мен і модифікований дволітровий опозитний турбомотор. Точна потужність двигуна не називається, проте в заїзді на острові в 2016 році Хіггінс керував 600-сильною машиною.

Subaru Impreza WRX STI — це спортивна версія автомобіля японського концерну Subaru "компактного" класу — Subaru Impreza. У 1994 році Subaru представила версію Імпрези від Subaru Technica International (STi) на японському (JDM) і європейському (EDM) ринках. Ці моделі стали поліпшенням серії WRX по безлічі пунктів (двигуни, трансмісія, підвіска, ECU). STi версії Impreza стали найуспішнішими як на ралі, так і серед численних вуличних гонщиків і любителів. У 2010 році на Нью Йоркському Автошоу Subaru представила Impreza WRX STI в кузові 4-х дверного седана. Новий STI седан має високий спойлер

Зараз ви читаєте новину «Заряджений Subaru спустили бобслейною трасою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути