пʼятниця, 03 лютого 2017 17:05

Запустили нові трамваї підвищеного комфорту
14

Фото: Валерія Наливайко

Київ закупив 11 нових швидкісних трамваїв. 2 з них виробили на львівському заводі "Електрон", а решту - на польському концерні Pesa.

Нові трамваї відповідають усім європейським стандартам: їх обладнали зовнішніми та внутрішніми відеокамерами та системами обігріву і кондиціювання, wi-fi. Головне, мають 100% низьку підлогу. Вагони не поділені на сектори - як єдиний простір. Мають рампу для доступу пасажира в інвалідному візку.

Унікальними ці трамваї робить те, що вони можуть повертати від 40% до 60% електроенергії. Це називається система рекуперації. Коли трамвай розганяється - споживає електрику, коли гальмує - віддає назад певну частину, підкреслили в КП "Київпастранс".

"Це сучасні трамваї, надають якісні послуги для Києва. Це недешевий транспорт. Ми плануємо зробити виробництво трамваїв у Києві, тоді і собівартість виробництва буде нижчою. Люди, коли бачать, що їде старий трамвай, пропускають його і чекають новий. Він кращий, зручніший, набагато комфортніший. Багато трамваїв, які зараз використовуємо, мають термін експлуатації вже більше 30 років. Вони застарілі і не витримують жодної критики. Наше завдання зараз - інвестувати в транспортну інфраструктуру Києва", - розповідає мер Києва Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закупили 50 автобусів з кондиціонерами

За його словами, вартість трамваїв - від $1 млн 100 до $1 млн 300.

Нові трамваї вже курсують на Борщагівській лінії швидкісного трамваю. Наголошують, поки що лише там дозволяє колія. Але у 2017-2018 роках КП "Київпастранс"планує реконструювати колії Лівого берега і запустити там нові сучасні трамваї.

Зараз трамвайний парк Києва нараховує 420 трамваїв. Останні 3-4 роки у Києві не запускали нові рухомі склади, наголосили у комунальному підприємстві. Це вперше, коли закупили іноземні трамваї.

Вчора презентували 50 нових автобусів з камерами відеоспостереження і кондиціонерами, минулого року - 61 новий тролейбус.
Зараз ви читаєте новину «Запустили нові трамваї підвищеного комфорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути