четвер, 05 вересня 2019 12:14

Заочного штрафу за неправильну паркову уникнути можна, але не евакуатора

Заочного штрафу за неправильну паркову уникнути можна, але не евакуатора
Заочного штрафу за неправильну паркову уникнути можна, але можна нарватись на евакуатор. Фото: з відкритих джерел

Інспектори з паркування виписують "заочні" штрафи власникам неправильно припаркованих машин. А українські водії вчаться протидіяти таким штрафам.

Певні водії припускають, що для уникнення відповідальності достатньо зняти номери з машини. Формально заборонено їздити без номерів, а про паркування заборона не "озвучена".

На автомобіль без номерних знаків інспектор із паркування справді не зможе оформити "заочну" постанову. Адже він не може ідентифікувати такий транспортний засіб і знайти у базах даних його власника. Але інспектори з паркування мають право оформити евакуацію будь-якого авто, що порушує правила паркування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили "невидимі" сонячні панелі для авто

"Якщо виявлено авто без номерних знаків, інспектор із паркування викликає патрульну поліцію та евакуатор, який вивозить авто на штрафмайданчик Національної поліції", – повідомив начальник київської Інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін.

Відсутність номерних знаків на авто може вберегти від "заочного" штрафу за порушення правил паркування. Та це не вбереже від евакуації за несплату парковки або порушення правил паркування. Вартість примусової евакуації та стоянки на штрафмайданчику більша, ніж штраф за неправильне паркування – 255-510 грн. Про це повідомили на 24tv.ua.

Українських автовласників вже заочно штрафують за неправильне паркування. Талони про порушення ПДР і неоплаченої стоянки інспектори з паркування залишають під лобовим склом автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Заочного штрафу за неправильну паркову уникнути можна, але не евакуатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути