четвер, 06 травня 2010 16:29

За відреставрований автомобіль марки Berry просять 17 тисяч доларів

 

1 травня, 14.49


Ріку Самару в місті Новомосковську впоперек перепливає моторний човен "Южанка". На ньому катаються п'ятеро місцевих підлітків - 17-річні Дмитро Зінченко, Андрій Герасимов й Євгеній Ганчаєв і 15-літні Роман Волошин та Едуард Балабанов. Раптом із-за повороту в правий бік моторки на повному ходу влітає катер "МАХУМ-1800 ХР". Прогинає її бік й перелітає через неї, зачепивши хлопців днищем. Четверо з них падають у воду й гинуть. Втримався й вижив тільки Ганчаєв. На імпортному човні катався місцевий чоловік із дружиною та дитиною.


А в цей час:


42-річна Надія Іванів приходить до готелю "SV" на вул. Пилипа Орлика, 5-б у Львові. У ресторані закладу за годину мало розпочатися весілля племінниці.

Біля готелю метушаться пожежники. Щойно загасили полум'я, яке спалахнуло на останньому поверсі готелю. Вигоріло мансардне приміщення й дах із металочерепиці.

-  Коли під'їхала до готелю й побачила пожежні машини, аж серце йокнуло. Подумала: все, весілля не буде. На щастя, приміщення, де організували гостину, вогонь не зачепив. Наречені в той час ще в церкві були. Коли приїхали, пожежні вже шланги скручували.

Полум'я гасили 15 одиниць техніки. Персонал готелю евакуювали. Потерпілих немає.


У Вінниці проходить виставка старих автівок. Її приурочили до 50-річчя від дати випуску "Запорожця" ЗАЗ-965. Представляють близько 30 автомобілів різних марок.

50-річний Юрій Берко хвалиться своїм Berry:

- У світі є одна така машина. Бо я її сам зробив. Три роки тому з Польщі привезли лише основу. Довів її до ідеального стану. Тут деталі та двигуни від Volkswagen. Berry розвиває швидкість 100 кілометрів на годину. Коштує 17 тисяч доларів. Уже є покупець.


68-річний Леонід Ботвина їде додому електричкою зі столиці до Бородянки. Грає на гармоні "Ой, рябина кудрявая...". Сусіди по вагону сміються та підспівують. Потім замовляють пісні про війну.

- Їздив зранку на Житній ринок до Києва, взяв гармошку, аби не скучати, - каже Леонід Григорович. - Ринок хороший, продуктів купив. Грав усю дорогу - і туди, і назад. Настрій і собі підіймав, і іншим.


Цифра


875,6 млн гривень виділила Верховна Рада на утримання свого апарату 2010 року. Про це йдеться в законі "Про Державний бюджет на 2010 рік". Із них 7 млн грн закладено на візити депутатів за кордон, а 2,3 млн - на організацію офіційних прийомів у парламенті.


14 декоративних пальм висадили на центральній алеї найпопулярнішого одеського пляжу "Аркадія". Їх висаджують щовесни, а на зиму повертають у тепле приміщення.


3 гранатомети, 7 гранат і понад тисячу патронів вилучили міліціонери в квартирі 35-річного жителя Донецька. Він пояснив, що всю зброю знайшов у лютому цього року на звалищі.



Анекдоти


- Миколо Яновичу, чому не пускаєте членів "тіньового" уряду Тимошенко на засідання Кабміну?

- Та я б пустив. Але вести засідання під парасолькою та в протигазі...


Кажуть, Обама продав Україну Путіну за 90 кіло високозбагаченого урану. Так, прикро відчувати, що кожен із нас коштує всього два міліграма радіації.



Коротко

У закарпатському місті Мукачевому одній із вулиць присвоєно ім'я президента Польщі Леха Качинського, який трагічно загинув в авіакатастрофі 10 квітня.


У Тернополі демонтують дорожні знаки "Рух мотоциклів заборонено". Понад півроку цього добивалися власники мототранспорту. Знаки втратили актуальність. Їх встановлювали в радянські часи, коли такий транспорт був дуже гамірливий.

Зараз ви читаєте новину «За відреставрований автомобіль марки Berry просять 17 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути