вівторок, 11 лютого 2020 22:39

За безпечне керування авто платитимуть гроші
3

ТОП 4 причини ДТП в Україні
Фото: Штрафи UA
Статистика ДТП за 2019 рік
Робота функції Безпечне водіння

Українські розробники - стартап Штрафи UA за участю Міністерства інфраструктури провели реліз додатку, що повинен знизити кількість аварій на дорогах.

Система оцінює стиль, манеру водіння конкретного водія і мотивує його покращувати її. За відповідальну поведінку водій отримує нагороду - до 18% кешбека від суми страхування.

Сервіс запустили 10 січня. За місяць ним почали користуватися більше 10,5 тис. осіб. За даними сервісу 83% водії перевищують безпечну швидкість водіння. Також суттєвою є проблема використання мобільного під час водіння, що у 50% випадків призводить до аварійних ситуацій.

"Додаток Штрафи UA працює з 2016 року. За цей період ми побачили, що сплата штрафу не зменшує кількість аварій. Хоча саме для цього вона призначена, - говорить засновника сервісу Штрафи UA Денис Дмитров. - Вивчаючи досвід різних країн ми зрозуміли, що цю проблему можно вирішити, якщо надати ефективний спосіб привчити себе свідомо більш відповідальному керуванню. Матеріальна винагорода працює краще, ніж штрафи. Так народилася ідея розробити додаток, який це дозволяє формувати легко та зручно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні помітили один із найдорожчих автомобілів у світі

Також стартап розробив віджет для міст, який дозволяє водіям, які їдуть у інше місто, враховувати всі чинники та бути більш уважними в тій чи іншій місцевості. Наприклад, водії Миколаївської області наразі виявилися найбільш відповідальними, бо роблять менше порушень, ніж водії у інших містах. Рейтинг свідомого водіння у Миколаєві наразі найвищий в Україні - 3,9, найнижчій у Волинській області - 2.7.

"Щоб вирішити проблему потрібно масово долучитися до формування усвідомлення, що аварії може не статися - каже Міністр інфраструктури України Владислав Криклій. - Світова практика свідчить, що це можливо досягти завдяки рейтингуванню міст та країн. Наприклад, у США для цього використовують NHTA (National Highway Traffic Safety Administration). Вважаю, що керівники українських областей та мери міст повинні приділяти увагу та слідкувати за рейтингом у своїй місцевості. Таким чином разом, сподіваюся, зможемо зменшити кількість аварій до мінімуму".

Наразі додаток працює для IOS платформи, також планують запуск для Android. Найближчим часом у додатку планується розширення можливостей винагороди за відповідальне водіння.

Робота функції Безпечне водіння:

1. Завантаження додатку Штрафи UA.
2. Запустити додаток та натиснути кнопку Безпечне водіння.
3. Активувати функцію натиснувши кнопку Почати використання та авторизуватися.
4. Почати поїздку в авто, система запускає аналіз автоматично у фоні.
5. Після завершення поїздки система автоматично виконує завершення та надає рейтинг.
6. Користувач отримує сповіщення про результат поїздки.

За даними держстату України більше всього аварій відбувається у Львівській, Дніпропетровській та Київській областях.

Зараз ви читаєте новину «За безпечне керування авто платитимуть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути