субота, 08 червня 2019 00:26

"Волга" КДБ і заводна "Моргуновка" - стартував "РетроФест"
14

Автомобілі на "РетроФесті"
Фото: Володимир Мукан
Автомобілі на "РетроФесті"
Автомобілі на "РетроФесті"
Автомобілі на "РетроФесті"
Автомобілі на "РетроФесті"

У центрі старовинної частини Кам'янця-Подільського Хмельницької області стартував міжнародний фестиваль стилю "РетроФест".

На площі Польський ринок встановили велику сцену. Поряд - 30-метровий стіл, за яким зібралися городяни й гості міста. Таке рішення організаторів було не випадковим, адже головною темою цьогорічного заходу є родинні цінності. Гасло фестивалю - "Велика авто7'я зустрічається на "РетроФесті". На сцені виступають місцеві виконавці, площею кружляють діти на педальних машинах різних кольорів.

Трохи далі вишикувалися кілька десятків старовинних автомобілів. Серед них вирізняється один із найстаріших і рідкісних в Україні Horch 951 1937 року випуску. Машина понад 7 метрів у довжину, має чимало хромованих деталей, салон оздоблений деревом. Поряд стоїть її власник Володимир Сірман, який є постійним учасником "РетроФесту". Він демонструє автомобіль всім охочим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їх випустили понад 100 років тому - відбулося ралі на раритетних автомобілях

"Доброго дня, рада вас бачити, - вітається організаторка Олена Дика. - Володимир - особливий наш учасник. Він завжди до нас приїздить. Люди не перестають дивуватися цій величезній машині. Вже приїхав й інший наш поважний учасник, наш символ - жовтий "Сітроен" із Молдови. Але у нього якась неполадка трапилася в дорозі. Як тільки відремонтує авто, під'їде до сюди.

"Найбільш масштабною подією фестивалю стане ретро-ралі на Кубок України "Від фортеці до фортеці", - продовжує організаторка. - Власники машин проїдуть спеціальним маршрутом із Кам'янця до Хотина. Справжнім бонусом для учасників, що подарує ще більше атмосфери у стилі ретро, стане після заїздів конкурс елеганції — коли власники ретроавтомобілів одягатимуться у вбрання епохи випуску авто. Найбільш колоритні власники отримають спеціальні призи"

Біля Horch припарковані "Москвичі". Найстаріший - 407-ї моделі. Такі виробляли із 1958 по 1963 рік. На площу під'їздить одноліток Horch - кабріолет Opel Olympiа із Одеси.

До припаркованих машин наближається золотистий Citroen CХ 1984 року із гідро-пневматичною підвіскою і мигалкою на даху.

"Щойно випробував маршрут ретро-ралі від фортеці Кам'янця-Подільського до Хотина. Траса буде цікавою", - говорить Богдан Бондаренко. Показує на забризкані грязюкою двері й арки коліс. Чоловік організовує ралі. Приїхав на фестиваль із Харкова. Біля його автомобіля паркується ГАЗ-23 - машина для спецслужб. На відміну від стандартної версії 21-ї моделі, ця має автоматичну коробку передач і 8-циліндровий двигун, як у "Чайки".

Ближче до сцени під супровід клаксону під'їжджає Adler Werke 1937 року випуску. Тягне на жорсткому буксирові мотоколяску, яку в народі називають "Моргуновка". Із неї стирчить ключ, як у заводної іграшки.

Фестиваль проходить вчетверте. У його програмі - показ #RetroKidsShow - діти дефілюватимуть на спеціальному подіумі в ошатних ретро-сукнях і вінтажних костюмах із метеликами. Вперше пройде конкурс у ретро-образах #МійСтильнийДруг — коли на сцену в різноманітному вбранні виводитимуть домашніх улюбленців. Український рок-гурт "Нумер 482" обіцяє виконати свій хіт "Добрий ранок, Україно!" та продемонструвати спеціальний сюрприз до фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «"Волга" КДБ і заводна "Моргуновка" - стартував "РетроФест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути