вівторок, 12 грудня 2017 15:50

Водії сідають за кермо напідпитку: озвучили кількість ДТП через алкоголь

В Україні за 10 місяців цього року зафіксували 965 дорожньо-транспортних пригод з провини нетверезих водіїв. У результаті аварій загинули 86 осіб, травмувалися - 1314.

Про це Нацполіція повідомила в офіційній відповіді на запит депутата Київради Олександра Пабата.

Автор: Facebook Олександра Пабата
  Так виглядає статистика аварій у 2016-2017 роках, яку надали у Нацполіції
Так виглядає статистика аварій у 2016-2017 роках, яку надали у Нацполіції

Найбільше "п'яних аварій" цього року зафіксували у Чернігівській, Львівській, Черкаській, Одеській, Дніпропетровській областях та Києві. Найменше – у Чернівецькій, Рівненській та Кіровоградській областях.

Порівняно з аналогічним періодом 2016 року, кількість аварій, постраждалих та загиблих у них значно зменшились. За винятком Києва. Якщо 2016-го там сталися 56 ДТП із нетверезими водіями, то 2017 року — 66.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3400 грн за перевищення швидкості - Аваков презентував нові штрафи

"Улітку 2016 року Верховна Рада збільшила штрафи за водіння в нетверезому стані. Санкції стабілізували рівень подібних ДТП у Львівській області, знизили чисельність прецедентів і постраждалих в Харківській, Полтавській, Вінницькій областях. Навіть Київська область суттєво покращила показники. Але не Київ. Автомобілісти столиці не готові заощаджувати на штрафах і відмовляти собі в задоволенні випити перед тим, як сісти за кермо", - прокоментував кількість ДТП з нетверезими водіями депутат.

У липні 2016 року штраф за водіння в нетверезому стані збільшили втричі – до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10 200 грн).

Зараз ви читаєте новину «Водії сідають за кермо напідпитку: озвучили кількість ДТП через алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути