понеділок, 08 лютого 2016 15:00

Власник Buick розповів, як відновлювати американські авто
12

Buick Skylark GS 350
Фото: drive2.ru
Buick Skylark GS 350
Buick Skylark GS 350
Buick Skylark GS 350
Buick Skylark GS 350

Вартість реставрації залежить від стану авто і може в рази перевищувати вартість машини при купівлі. Перед покупкою автомобіля потрібно визначитися, як саме ви його реставруватимете - 100% оригінал чи тюнінг. Про це розповів Gazeta.ua реставратор американських олдтаймерів Сергій Фуртас. Він відновив Buick Skylark GS 350 1968 року випуску. Третє покоління Skylark випускали з 1964 по 1972 роки. На автомобілі стоїть двигун V8 об'ємом 5,7 л.

Автомобіль відреставрували без непердбачуваних затримок процесу завдяки тому, що вдало розпланували час.

"При реставрації Buick особливих проблем не було. Можна сказати, що кузов добре зберігся для своїх років. Загалом автомобіль був комплектним, за винятком двигуна і АКПП. Попередній власник встановив агрегати від "Чайки". Після покупки автомобіль розібрали та провели дефектовку, яка допомогла виявити усі неполадки. Далі - замовлення запчастин. Поки запчастини перебувають у дорозі, паралельно йдуть кузовні роботи. Більшість елементів декору збереглася в доброму стані і не потребувала великих зусиль для відтворення первозданного стану. Але були і такі елементи, які довелося замовляти", - каже Сергій Фуртас.

Нині ринок американських ретро-авто не настільки великий, щоб був широкий вибір автомобілів. Щодо запчастин, їх можна замовити з Америки. Для цього не потрібно мати знайомих за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найдефіцитніших радянських ретро-автомобілів

"Замовлення можна робити самому. Якщо виникають труднощі, то в інтернеті є безліч людей і магазинів, які завжди готові вам допомогти з придбанням тієї чи іншої запчастини", - каже Сергій Фуртас.

Найпоширеніша проблема при реставрації - власник не розраховує бюджету, і проект перетворюється в "довгобуд".

Якщо брати авто під реставрацію, особливо американське, потрібно бути морально готовим до робіт, які займуть чимало часу. Такі автомобілі не відновлюють за місяць.

"В першу чергу, потрібно розрахувати час і фінансову складову. Коли приступаєте до реставрації, потрібно продумувати все до дрібниць. Перше питання, яке потрібно вирішити, - результат від реставрування автомобіля. Чи це буде 100% оригінал, чи реставрація зі внесенням деяких змін у конструкцію автомобіля, удосконалення деяких систем або тюнінг", - каже Сергій Фуртас.

Нині в Україні пропонують не багато американських олдтаймерів. Більшість із них уже відреставровані. Ціна Buick Le Sabre коливається від 500 тис до 1,2 млн грн.

Варіанти автомобілів під реставрацію рідко, але з'являються.

Зараз ви читаєте новину «Власник Buick розповів, як відновлювати американські авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути