вівторок, 24 грудня 2019 18:15

Вигране парі стало початком кар'єри

Автор: vokrugsveta.ru
  Перший автомобіль Луї Рено
Перший автомобіль Луї Рено

24 грудня 1898 року французький винахідник Луї Рено, під час святкування з друзями Різдва, запропонував парі. Чоловік був впевнений у тому, що його перший недавно сконструйований автомобіль зможе подолати вулицю Ру Лепік на Монмартрі, яка мала ухил в 13 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми вступили в епоху Мерседес"

Друзі Рено прийняли виклик, адже вважали, що його затія провалиться. Однак Луї вдалося проїхатися вулицею, як наслідок, він виграв парі та отримав свої перші 12 замовлень разом з грошовим завдатком. Ця подія стала початком його кар'єри.

Через кілька місяців винахідник запатентував свою коробку передач. Після агрегат почали використовувати усі тогочасні заводи. В момент укладення парі Луї Рено було 19 років.

1 жовтня 1898 року, разом зі своїм старшим братом Марселем, Луї Рено побудував свій перший автомобіль. Машина отримала такі нововведення, як триступеневу коробку передач, задні ведучі колеса тощо.

Зараз ви читаєте новину «Вигране парі стало початком кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути