понеділок, 25 березня 2019 18:12

Від марки Smart планують позбутися

Від марки Smart планують позбутися
Концерн Daimler прийме рішення про бренд Smart до кінця року. Фото:Рамблер/авто

Бренд Smart може зникнути.

Німецький автомобілебудівний концерн Daimler прийме рішення про майбутнє свого збиткового бренду Smart до кінця 2019 року.

За словами нового гендиретора Daimler Ола Каллениус, який вступить на посаду з травня 2019 року, "Smart не має ніякої історії" і "в разі необхідності його можна буде вбити без всякого жалю", повідомляє AutoNews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розбиваються автомобілі Smart

Щоб скоротити витрати на розробку і зберегти бренд Daimler спільно з французами розробив поточну лінійку Smart з двох моделей, ForTwo і ForFour на базі Renault Twingo.

Світові продажі Smart лише за 2018 рік впали майже на 5 %. Попри невтішні прогнози про вигоду від електрифікації, Smart таки може перетворитися на повністю електричний бренд.

В останні роки фінансові показники Daimler під керівництвом колишнього гендиренктора Дітера Цетшепо йшли вгору. У 2017 році концерн отримав прибуток в 14,7 млрд євро, в 2016 - 12,9 млрд, в 2015 - 13,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Від марки Smart планують позбутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути