середа, 27 травня 2020 18:03

Від чопера до патрульної версії - показали останні моделі українських серійних мотоциклів

Від чопера до патрульної версії - показали останні моделі українських серійних мотоциклів
"Дніпро Соло". Фото: auto.24tv.ua

Останні роки існування Київський мотозавод випустив кілька цікавих новинок.

Якими вони були, розповіли на Auto24.

"Дніпро Соло", 1991

Модель "Дніпро Соло" КМЗ 8.157 отримав право їздити без коляски, ​​відрізнявся 18-дюймовими колесами (замість 19-дюймових), суцільним сидінням з бардачком, оригінальним низько посадженим переднім крилом, бічними накладками і наявністю пари глушників.

"Дніпро Соло" вітчизняні мотолюбителі чекали років 30, але щастя їздити на важких "опозитниках" без коляски в СРСР випадало тільки співробітникам органів.

Сьогодні навіть за пошарпані "Соло" просять чималі гроші - мінімум 600-1000 доларів.

"Дніпро Чопер", 1992

"Дніпро Чопер" КМЗ-8.157-022 був по суті ще однією версією "Соло", в якій від чопера було, мабуть, тільки високе кермо. 0,650-літровий двигун був потужнішим за штатний, оскільки мав підвищений ступінь стиснення і живився бензином АІ-93. Важливий плюс - електричний стартер в базовій комплектації, до того ж частина серії комплектувалася 5-ступінчастою МКП.

"Дніпро Патруль", 1999

КМЗ 8.955 "Патруль" і його трохи спрощена модифікація КМЗ 8.955-01 призначалася для ДАІ. Це була вже оригінальна модель, багато в чому відмінна від базового "колясковика" МТ-11, з власної рамою, дисковим гальмом переднього колеса, переробленим двигуном, 18-дюймовими колесами від "Соло" і унікальним пластиковим обтічником. Проте вони так і не стали слугувати ДАІ - замість них закупили італійські Moto Guzzi V75 P.A.N.T. для Києва.

"Дніпро-300", 1994

Трицикл КМЗ-300 замислювався як багатофункціональна платформа. На цьому шасі будували і трайк для байкерів, і пожежний мотоцикл з помпою, і версію для садово-паркових підприємств. Цифра 300 в назві означає вантажопідйомність апарату. У трицикла була власна рама з незалежною пружинною підвіскою автомобільних коліс, а передня вилка отримала підвіску на важелі - більш доречну на мінівантажівці з міркувань міцності. Гальма на задній осі зробили гідравлічними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міг бути седаном або дводверними "Жигулями" - як виглядала перша "Таврія"

Кабмін затвердив термін запуску автоматичної фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху.

Встановлені на автодорогах комплекси автоматичної фіксації запрацюють з 1 червня, повідомив глава МВС Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Від чопера до патрульної версії - показали останні моделі українських серійних мотоциклів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути