неділя, 19 серпня 2012 13:30

Вакуумний килимок стелять на торпеду автомобіля
5

Фото: Фото: Володимир МУКАН

Вакуумні гумові килимки на торпеду автомобіля продають у автомагазинах і на авторинках. Вони завбільшки 15х6 см. До них можна приклеїти телефон, навігатор, пачку цигарок тощо.

"До них прилипає все, що завгодно, - розповідає продавець автомагазину "Автотовари" на вул. Бидгощській у Черкасах Ігор Фіщенко. - Вакуумний килимок має багато дрібних ламелей-присосок із силікону та гуми. Вони й утримують предмети".

Найкраще килимок чіпляє предмети з пластиковим покриттям, із металевим та гумовим покриттям - гірше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефон тримається на килимку

"Багато дрібних речей часто немає, де приткнути в салоні - з торпеди скочуються або гуркотять під час руху, а десь у нішах дверей чи в бардачку їх невидно, потім можна забути. Я так двічі гаманець забував і телефон. Килимок утримує речі навіть горизонтально. У які б ями ви не потрапляли, мобільний не відклеїться. У мене самого такий лежить над бардачком у "шкоді". Наліпив його майже вертикально. Чіпляю на нього телефон, щоб бачити, хто телефонує. Минулого тижня так їхав із Одеси. За всю дорогу телефон не впав жодного разу. Хоча на шляху я спіймав не одну яму", - розповів продавець.

Вакуумний килимок має багато дрібних присосок із обох сторін. Найкраще утримує пластикові поверхні.

"Цю технологію створили німецькі інженери для своєї армії. Як тільки її розсекретили й показали на якійсь виставці в Берліні 5 років тому, китайці пустили її у виробництво", - зазначив автофахівець.

Після потрапляння на килимок пилу, його сила утримання предметів знижується. Щоб відновити її, достатньо помити килимок у шампуні для голови.

Зараз ви читаєте новину «Вакуумний килимок стелять на торпеду автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути