Ексклюзиви
вівторок, 14 січня 2020 10:35

В українському місті борються із зарядками для електромобілів
10

Вимога про демонтаж зарядки для електромобілів
Фото: Володимир Ревера
Вимога про демонтаж зарядки для електромобілів
Вимога про демонтаж зарядки для електромобілів
Вимога про демонтаж зарядки для електромобілів
Вимога про демонтаж зарядки для електромобілів

Місцева влада одного з міст України розпочала боротьбу з громадськими зарядками для електромобілів.

Війну пристроям оголосили в Одесі, повідомляє співзасновник компанії EcoFactor Володимир Ревера в Facebook-спільноті Odessa Electrocars.

Чоловік отримав розпорядження від Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів з вимогою демонтувати зарядку, бо її нібито встановлено з порушенням Правил розміщення елементів вуличної торгівлі для здійснення підприємницької діяльності в місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торік українці найчастіше купували нові Renault

"Одеська мерія починає війну проти електромобілів! Вчора на багатьох зарядних станціях у Київському районі міста з'явилися приписи на демонтаж, причому це торкнулося всіх операторів, – пише Ревера. – Приписи отримали навіть відключені станції й особисті біля під'їздів житлових будинків. Дихати чистим повітрям шкідливо мешканцям міста, таким чином вони піклуються про наше здоров'я. Встановити зарядну станцію – це колосальна праця, не рахуючи вартості самої станції. Недалекоглядність чиновників відкидає наше місто в еру ДВЗ і гальмує розвиток інфраструктури, змушує спалювати паливо, що впевнено веде нас до глобального потепління. Включати мозок, мабуть, це складний процес і не прописаний в посадових інструкціях".

У документі вимагають, щоб зарядки демонтували до 18 січня. В іншому разі це зроблять працівники Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради, а всі витрати, пов'язані з демонтажем, перевезенням та зберіганням чарджера, доведеться сплатити власникові.

Тesla Model 3 стала найпопулярнішим електрокаром у світі. За 2019 рік покупцям доставили 300 815 цих машин.

Зараз ви читаєте новину «В українському місті борються із зарядками для електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути