пʼятниця, 07 січня 2022 15:47

В Україні змінилася вартість оформлення автомобіля

В Україні змінилася вартість оформлення автомобіля
У звʼязку із збільшенням в Україні прожиткового мінімуму зросла вартість первинної реєстрації автомобілів. Фото: ua.news

З 1 січня в Україні зросли обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації легкового авто.

Ціна зросла у зв'язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму. Про це повідомляє Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ.

Прожитковий мінімум для працездатних українців підвищився на 88 грн та становить 2481 грн.

Якщо ціна на авто не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму (409 365 грн), то збір становить 3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспортний колапс і захмарні ціни на СТО - до чого призведе цьогорічний автобум

Якщо вартість авто становить від 165 до 290 розмірів прожиткового мінімуму (409 365 - 719 490 грн), то розмір збору зросте до 4%.

Якщо вартість автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму (більше 719 490 грн) - доведеться виплатити 5% суми. Сума вказана без врахування ПДВ.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський подав до Кабміну проєкт постанови про змінення в правилах дорожнього руху. Зміни стосуватимуться сезонних шин та використання фар.

У документі йдеться про літні шини, зимові та усесезонні. У МВС пропонують ввести заборону на користування транспортом, якщо з 1 жовтня по 31 березня водій експлуатує літні шини.

Зараз ви читаєте новину «В Україні змінилася вартість оформлення автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути