понеділок, 23 січня 2023 15:50

В Україні запровадили нові правила перевіряння водіїв

В Україні запровадили нові правила перевіряння водіїв
Допит нетверезих водіїв проводитимуть без свідків. Фото: unsplash.com

Кабінет міністрів змінив процес перевіряння водіїв на стан алкогольного сп'яніння чи перебування під впливом препаратів.

Нові правила допоможуть швидше визначати відповідальність для осіб, які сіли за кермо нетверезими, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram.

Патрульна поліція на місці зупинення автомобіля повинна обов'язково записати огляд на відеокамеру. Пізніше цей доказ потрібно долучити до протоколу про адміністративне правопорушення. Якщо скористатися технічними засобами немає можливості, огляд треба провести в присутності двох свідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС пояснили підготовку водія

Отже, поліцейські повинні мати відповідне технічне оснащення, щоб мати змогу записувати відео в різних умовах. Адже далеко не завжди можна знайти двох людей, які погодяться стати свідками у справі порушення правил дорожнього руху.

В Україні змінилась вартість першої реєстрації автомобіля. Тепер необхідно сплатити збір на обов'язкове державне пенсійне страхування. Розрахунок здійснюють у залежності від вартості легковика без урахування податку на додану вартість. Це незалежно від того, новий транспорт чи вживаний.



Зараз ви читаєте новину «В Україні запровадили нові правила перевіряння водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути