четвер, 21 березня 2019 18:59

В Україні пропонують збільшити штрафи для водіїв

В Україні пропонують збільшити штрафи для водіїв
До Верховної ради подали законопроекти про збільшення штрафів для водіїв. Фото: AutoKiev.Info

До Верховної Ради подали нові законопроекти щодо підвищення штрафів для водіїв.

Пропонують посилити покарання за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами. Розмір штрафу хочуть збільшити з 51 грн до 510 грн, повідомляє Українська правда.

Також радять збільшити штраф за порушення правил перевезення дітей. Йдеться про автокрісла. Якщо законопроект ухвалять, водії сплачуватимуть 510 грн за перше і 850 грн за друге відповідне порушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацювали габаритно-вагові комплекси на в'їздах у Дніпро - Голик

"Відсутність законодавчої норми щодо відповідальності за порушення правил перевезення дітей, призводить до їхнього вибіркового використання. Відсутність штрафу створює уявлення, що невиконання цих норм є чимось дріб'язковим та несуттєвим. Це призводить до масового ігнорування встановлених правил перевезення дітей, а особливо, до ігнорування користування автокріслами, хоча наслідком може стати загибель дитини", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

До кінця року в Україні працюватимуть камери для автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху. На українських дорогах планують встановити до 1000 таких камер.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пропонують збільшити штрафи для водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути