понеділок, 22 лютого 2016 12:57

В Україні зросла кількість автомобілів на тисячу осіб

Цього року середня кількість автомобілів на тисячу українців вперше перевищила 200 одиниць, але знизився середній вік автопарку українців.

Нині на тисячу українців припадає 202 автомобіля. Найбільша кількість автомобілів у співвідношенні до жителів - у Києві, повідомляє AUTO-Consulting.

Лідером за рівнем автомобілізації став Київ, де на 1 тис. жителів припадає вже 353 автомобілі. Таким чином, Київ повільно наближається до гірших показників європейських країн, де аналогічний показник стартує з 400 одиниць, в рівень автомобілізації в Росії - 283 авто на 1 тис. жителів.

Значно відстає Київська область, де за даними AUTO-Consulting 271 автомобіль на тисячу жителів. Далі йдуть Одеська, Харківська, Дніпропетровська, Рівненська та Волинські області.

У той же час, незначні продажі нових автомобілів і постачання вживаних автомобілів з-за кордону негативно позначилися на віці українського автопарку. Так, на початок 2016 року за даними AUTO-Consulting середній вік автомобіля у володінні українців склав 19,6 років. Це найгірший показник за всю історію спостережень за авторинком України.

Автор: autoconsulting.com.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У січні вживані автомобілі зайняли третину ринку

У 2016 році загальний парк легкових і легких комерційних автомобілів (LCV) в Україні становив, за даними AUTO-Consulting 9,121 тис. автомобілів і збільшився всього на 0,62%. При цьому, як і раніше, більше половини ( 53,4%) займають автомобілі виробництва СРСР та країн СНД. Іномарки нарощують свою присутність і в окремих сегментах парку вже значно переважають над авто російського виробництва.

Автор: autoconsulting.com.ua
 

Найбільш масовими авто в Україні є російські ВАЗи і ГАЗи, українські ЗАЗи, Volkswagen, Daewoo, Ford, Opel. Якщо ж проаналізувати структуру парку України за роками випуску, то за даними AUTO-Consulting найбільш масовими авто в Україні є машини 2008 року випуску – їх більше 744 тис. штук. Найбільша спад автопарку спостерігається в сегменті автомобілів старше 1985 року випуску.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросла кількість автомобілів на тисячу осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути