середа, 25 жовтня 2017 10:34

В уряді знають, як боротися з нелегальними таксі

В уряді знають, як боротися з нелегальними таксі
95% українських таксі працюють нелегально. Фото: Галас

В Україні 95% таксі працюють нелегально. В уряді підготували законопроект про таксі.

Його на розгляд у парламент внесуть за кілька тижнів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"95% таксі в Україні є нелегальними. Тобто, лише 5 таксі зі 100 працюють у правовому полі, сплачують податки, страхують пасажирів, відповідають за стан транспортних засобів і водіїв. Лише в 5 авто зі 100 пасажир може вимагати паски безпеки на задньому сидінні чи дитяче автокрісло. Лише в 5 авто зі 100 пасажир застрахований", - каже Омелян.

Інша проблема діяльності нелегальних таксі - диспетчерські служби. Вони також не несуть відповідальності за якість, комфорт і безпеку пасажирів.

Зараз Нацполіція не має права перевіряти ліцензії у таксистів. "Укртрансбезпека" не має необхідної кількості працівників, які б здійснювали такі перевірки. Відтак міністерство ініціює запровадження жовтих номерних знаків для перевізників, які легально працюють на ринку таксі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що допоможе знизити смертність на дорогах

Міністр Володимир Омелян виклав основні правила, за якими мають працювати таксисти.

1. Затвердження мережі стоянок у населених пунктах. Там мають стояти лише легальні таксі.

2. Поліція має мати право здійснювати контроль за діяльністю автомобілів, які мають ознаки таксі, вилучати автомобілі на штраф-майданчики та оформлювати штрафи.

3. Варто проводити планові та позапланові перевірки у диспетчерських службах таксі.

4. Легалізація роботи таксі та інформаційно-диспетчерських служб.

5. Офіційне працевлаштування працівників. Завдяки цьому бюджет отримуватиме близько 20 млрд грн.

"Це – правила, які ми хочемо запровадити для нормальної, безпечної та комфортної для всіх учасників, роботи ринку. Держава встановлює правила і не втручається. Це і є запорукою розвитку легального бізнесу", - переконаний міністр.

Власників автомобілів в Україні очікують нові штрафи. МВС ініціює покарання за навмисне відмотування спідометра машин з пробігом. Штраф за розмову по мобільному телефону під час керування автомобілем має становити щонайменше 2-3 тис. грн. Штрафи за водіння у нетверезому стані повинні складати десятки тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «В уряді знають, як боротися з нелегальними таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути