понеділок, 16 травня 2016 23:03

У Києві показали вітчизняний електромобіль для таксі
13

Фото: Юрій Кардашевський

Сьогодні у Києві показали концепт вітчизняного електромобіля Synchronous.

Машину створювали для міста, вона підходить для комфортних поїздок на короткі відстані та роботі в таксі. У салоні зручно можуть розташуватися 6 пасажирів.

"Запас ходу - 130-160 кілометрів, яких достатньо для пересування містом. Максимальну швидкість ми навіть не обговорювали. Не хотіли створювати швидкісний автомобіль, який розганятиметься до 100 кілометрів на годину за 3 секунди. Тож ми зробили авто з плавним розгоном і максимальною швидкістю, яка відповідає умовам міста", - додав Андрій Білий із компанії Electric Marathon International, яка розробляла електромобіль.

У салоні сидіння розташовані одне навпроти одного, як у кінних екіпажах.

"Ми повернулися до концепції, щоб пасажири дивилися один одному в очі. Водій сидить окремо, щоб він нікому не заважав і пасажири теж не відволікали його. З водійського місця хороша оглядовість. Така оглядовість є тільки у карет", - розповів Юрій Трамм, почесний консул Монако.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електричні Smart офіційно продаватимуть в Україні

Прототип оснащений українським електродвигуном. Це асинхронна машина, розроблена за технологією "Словянка".

"Усі компоненти двигуна виготовили в Україні. Літій-іонні батареї китайського виробництва. Силовий контролер американський, але його можна замінити на український аналог", - каже Сергій Вельчев з компанії Eco Factor.

Якщо автори концепту знайдуть замовника, то його запустять у серійне виробництво. Проте невідомо, де саме випускатимуть серійну версію Synchronous. Найімовірніше, не в Україні.

Прототип вперше представили в Монако на 11-й виставці EVER, присвяченій інноваційним екотехнологіям.

Нагадаємо, у розробці елктромобіля Synchronous взяло участь декілька компаній. Одеська Eco Factor зібрала машину, розробила основні деталі кузова та силову установку. Над дизайном працювала фірма SkyRye. Зарядний пристрій створили на Дніпропетровському підприємстві E-Line. Остаточний вигляд концепту надала компанія Edelweiss із Баден-Бадена

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали вітчизняний електромобіль для таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути