пʼятниця, 18 травня 2018 14:46

Унікальний Opel Rekord, Lloyd Arabella і Lincoln Continental Cabrio - стартує Харківський ретро-зліт

Вихідними, 19-20 травня, у Харкові відбудеться ретро-зліт. Захід відбуватиметься на рт-заводі "Механіка".

Тематика цьогорічного ХАРЗу - пін-ап. Це не тільки картини з дівчатами у кабінах американських льотчиків. Це також епоха повоєнних 1940-х та всіх 1950-х автомобілів.

"Авто займали в пін-ап важливе місце. Часто ставали "героями" малюнків, плакатів, рекламних постерів. Багато з них зараз стали класикою", - каже художниця і лекторка ХАРЗ Олена Ковпак.

До Харкова приїдуть десятки автомобілів, мотоциклів, моторолерів та велосипедів минулого століття. Серед унікальних автомобілів ретро-зльоту - Lincoln Continental Cabrio, Chevrolet Bel Air Hardtop Sport Coupe, Opel Rekord і Lloyd Arabella, Rolls-Royce Phantom II.

"Як звичайні робочі джинси стали невід'ємною частиною культури, так "народний" автомобіль Chevrolet Bel Air став іконою стилю. Він нескінченно ремонтопридатний. У ньому поєднуються відгомони плавникового стилю 1940-х. Є вже прагнення до космосу у вигляді літачків на капоті. Він абсолютно модний у всі часи. Не дивно, що саме він був свого часу улюбленою машиною Брежнєва - той на ньому розсікав проспектами та їздив бездоріжжям на полювання", - розповідає співорганізатор ХАРЗ, фахівець із ретро-техніки Дядя Фара.

Ретро-зліт - це не тільки старі автомобілі. Цього року вперше відбудуться лекції про стиль рin-up. Лектор Олена Ковпак розказуватиме про рin-up 19 і 20 травня.

Автор: Status quo
 

Під час заходу проведуть конкурс елеганції "Костюм епохи". У другий день свята, 20 травня, власники машин продемонструють образи з епохи їхнього авто. Оцінюватиме костюми дизайнер Костянтин Пономарьов.

Для любителів фотографій підготували дві фотозони. На одній відтворили інтер'єр епохи пін-ап. На другий можна буде знайти шість ретро-автомобілів тієї епохи, костюмерів та костюми, візажистів, стилістів.

Відвідувачі заходу зможуть дізнатися про військову техніку від Клубу військово-технічної історії "Шерман" історичного факультету ХНПУ імені Сковороди. Також матимуть можливість завітати до комп'ютерного музею з обчислювальними машинами та ігровими приставками початку цифрової ери від Software&Computer Museum.

Не сумуватимуть на РетроЗльоті і діти. Для них організатори спільно з партнером заходу компанією "Авантаж" придумали конкурс "Малюємо майбутнє". У ньому діти зможуть розмалювати справжній автомобіль. Для цього придбали "Волгу" та пофарбували її у білий колір. Професійні художники нанесли контури майбутнього малюнка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-3 автомобілі, які варто побачити на Харківському РетроЗльоті

Традиційно у перший день ХАРЗ проходитиме етап Чемпіонату України з автозвуку EMMA. У Харкові також відбудуться легальні гонки квадрокоптерів - II-й етап Чемпіонату України з Дрон Рейсингу UADR Challenge 2018.

Останній РетроЗліт у Харкові відбувся 26 травня 2017-го. Він був присвячений американській техніці та пройшов під гаслом Made in USA. На фестивалі покажали понад 200 автомобілів XX ст.

Зараз ви читаєте новину «Унікальний Opel Rekord, Lloyd Arabella і Lincoln Continental Cabrio - стартує Харківський ретро-зліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути