вівторок, 11 жовтня 2016 18:03

Українці створили сервіс, який допоможе знайти втрачене авто

Українці створили сервіс, який допоможе знайти втрачене авто
ain.ua

Українська компанія "Тім Бернерс Груп" випустила сервіс "Автозакладка", що допомагає стежити за своїм автомобілем і шукати його у випадку викрадення.

Компанія працює на ринку вже три роки, розробляючи телеком-рішення на кшталт "розумного Wi-Fi", систем автодозвону, IP-телефонії тощо, повідомляє ain.

На ідею GPS-гаджета для спостереження за своїм автомобілем їх наштовхнув запит від Coca-Cola по розробці рішення, яке б дозволяло моніторити, де знаходяться брендовані холодильники, щоб зменшити кількість крадіжок.

Опрацьовуючи це рішення, команда розглядала різні варіанти GPS-маячків від китайських виробників і вирішила спробувати зробити такий продукт для автовласників. В Україні — високий рівень викрадення автомобілів середнього і преміум-класу.

Сервіс "Автозакладка" — це GPS-маяк + додатки для iOS і Android. Маячок ховається в авто і велику частину часу проводить в сплячому режимі. Він виходить на зв'язок з додатком, щоб власник міг визначити місцезнаходження авто, певну кількість разів на добу. Це можна налаштувати через додаток. Зазвичай, від 1 до 4 разів на добу, у такому режимі батарейка маячка розрахована на 1,5 тис. сеансів зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобільний додаток перевіряє ліки та підбирає їм аналоги

Якщо ж зловмисники під час викрадення будуть використовувати глушники GPS-сигналу, маячок все одно зможе допомогти визначити, де знаходиться авто, вже після викрадення. Глушники використовують, як правило, під час викрадення і переміщення автомобіля в місце "відстою".

Пристрій виробляють Україні (комплектація і монтаж), модульна частина гаджета складається з європейських комплектуючих (GPS — GSM-модулі). Сам маяк коштує 1800 грн, сервіс працює по абонплаті за 30 грн в місяць користувач отримує додаток, SIM-карту, послуги сервісного центру кабінет на сайті, за 60 грн — усе те ж саме плюс пошук викраденого автомобіля. Продається в мережах Moyo і Ringoo. Для пошуку автомобілів команда приваблює охоронну компанію "Венбест", також співпрацює з поліцією в розробці плану-перехоплення.

Нагадаємо, стартап "штрафи ua" презентував сервіс для водіїв. Він дозволяє миттєво перевіряти наявність штрафів, легко оплачувати їх та уникати нарахування пені. Сервіс представили на випуску стартапів 1991 Open Data Incubator.

Зараз ви читаєте новину «Українці створили сервіс, який допоможе знайти втрачене авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути