вівторок, 27 серпня 2013 14:31

Україна вивела китайського автовиробника в лідери з експорту

Україна вивела китайського автовиробника в лідери з експорту
Фото: geely.ua

Україна увійшла у десятку країн-імпортерів китайських автомобілів Geely, завдяки чому ця компанія стала найбільшим китайським експортером авто.

За даними китайської асоціації автовиробників, досі лідером з експорту автомобілів з Китаю була компанія Chery Automobile.

Україна є однією з ключових країн для китайських виробників автомобілів і входить до топ-10 найбільших експортних ринків, серед яких Алжир, Ірак, Росія, Іран, Чилі, Перу, Єгипет, Венесуела і Колумбія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новій Зеландії 16 дівчат вмістилися у найменше в світі авто Smart

За даними AUTO-Consulting, частка китайських брендів в Україні збільшилася з 7,5% минулого року до майже 9,5% в поточному році. Основні обсяги продажів припадають на Geely, Chery, BYD, Great Wall і Lifan, які займають 5-е, 24-е, 33-є, 36-е і 40-е місця відповідно серед близько 70 автобрендів, що продаються в країні.

Зокрема, Geely за сім місяців поточного року було поставила в Україну 9,16 тисячі автомобілів.

Продажі китайських автомобілів в Україні і Росії розвиваються добре через те, що в цих країнах не настільки високі вимоги до екологічності та безпеки автомобілів, як у Євросоюзі чи у Північній Америці Наприклад, в ЄС діє екологічний стандарт "Євро-5", а в Україні - ще "Євро-3".

Відзначимо, що введення в Україні спецмита на імпортні автомобілі створить ще кращі умови для китайських авто, адже вони виробляються в Україні.

Зокрема, група АІС відновила виробництво Geely MK на Кременчуцькому автоскладальному заводі й почала складання моделі Emgrand 7. А корпорація "Богдан" в кінці року планує налагодити виробництво автомобілів JAC на своєму заводі в Черкасах. Крім того, компанія веде переговори щодо можливого виробництва Great Wall іLifan.

Зараз ви читаєте новину «Україна вивела китайського автовиробника в лідери з експорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути