Ексклюзиви
середа, 03 січня 2018 07:25

Український інженер заряджає електромобілі за кілька хвилин

Український інженер заряджає електромобілі за кілька хвилин
Для повної зарядки винаходу харків'янина треба 20 хв, а батареї у Tesla – 75 хв. Фото: EPA/UPG

Винахідник із Харкова — Олександр Цихмістро винайшов батарею для електромобілів, яка заряджається за кілька хвилин. За своїми показниками вона перевершує навіть ті батареї, встановлені в електрокарі Tesla.

Винахід харків'янина може зарядитися на до 80% ємності за 12 хв. Для порівняння: час зарядки у Tesla до 80% - 40 хв. Для повної зарядки винаходу харків'янина треба 20 хв, а батареї у Tesla – 75 хв.

Харківський акумулятор потужністю 24 кіловата, обладнаний унікальною системою пожежогасіння, а також системою підігріву та охолодження, пише nv.ua. Важить батарея – 15 кг. Для її виготовлення винахідник використав елементи Tesla. Решта комплектуючих виготовили на 10 харківських підприємствах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Убивця паливних авто": Tesla показала новий електрокабріолет

Для того, щоб запустити акумулятори у виробництво треба $ 2-3 млн. Зараз харків'янин веде перемовини про співпрацю з китайськими та європейськими компаніями.

Електричний пікап залишається в планах компанії Tesla. Про це повідомив її голова - Ілон Маск. Ймовірно, що прем'єра пікапа відбудеться одразу після виходу компактного кросовера Model Y.

Раніше Маск розповідав, що розташування акумуляторної батареї в нижній частині автомобіля допоможе поліпшити його баланс. Він переконаний, що саме ця особливість дуже важлива для вантажівок та пікапів. За його словами, в машинах зі звичайними двигунами при великій різниці між мінімальним і максимальним навантаженням "підвіска завжди працює неправильно".

Зараз ви читаєте новину «Український інженер заряджає електромобілі за кілька хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути