середа, 15 січня 2014 13:23

Український автопром пережив найгірший рік за останнє десятиліття

Асоціація "Укравтопром" опублікувала дані про те, наскільки успішно працювали вітчизняні автопідприємства в 2013 році. Порівняно з попереднім роком виробництво легковиків в країні впало на 34%, а в порівнянні з докризовим 2008 роком - у 9 разів, повідомляє Autoua.net.

В Україні всього 4 автозаводу, які, за даними асоціації "Укравтопром", виробляють легкові автомобілі. Флагманом вітчизняної автопромисловості залишається Запорізький автозавод. У 2013 році підприємство випустило 19 257 легкових автомобілів, що більш ніж в 2 рази менше показника 2012 року. Яскравих прем'єр у ЗАЗ в 2013 році не було, і частково тому попит на його продукцію сильно падає.

Друге місце за підсумками року зайняв завод "Єврокар". Нестабільний виробничий графік підприємства був пов'язаний з запуском нових автомобілів Skoda Octavia і Skoda Rapid. Нові машини, а також загальне падіння попиту призвели до того, що закарпатське підприємство показало падіння на 21% і річний результат в 11,5 тисяч легкових автомобілів.

Бронза автопрому України дістається Кременчуцького автоскладального заводу. Його успіхи з складання автомобілів Geely і SsangYong відображені в цифрах - 9 тисяч авто і майже триразове зростання виробництва. У цьому заводу допомогли також прем'єри оновлених автомобілів SsangYong Korando, а також запуск складання седанів і кросоверів Geely.

Черкаський завод "Богдан" весь рік інтригував китайськими "Джаками" і в цьому зв'язку демонструє дворазове падіння виробництва.

У 2013 році українські автозаводи випустили 45 758 автомобілів, що на 34% менше, ніж у 2012 році та в 9 разів менше, ніж у докризовому 2008 році. 2013 рік став найгіршим за останні 11 років.
 
Зараз ви читаєте новину «Український автопром пережив найгірший рік за останнє десятиліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути