Ексклюзиви
четвер, 30 січня 2014 17:11

Українські водії масово кинулися купувати лопати

Українські водії масово кинулися купувати лопати

"Їхав на роботу автомобілем,  втрапив у замет,  пів-години відкопував машину руками. Вирішив, що сьогодні ж куплю автомобільну лопату. Об'їхав чотири супермаркети, поки знайшов. Заплатив 80 гривень, дешевших немає.  Продавці пояснили, що від початку снігопадів розпродали всі лопати, які були в запасах з  минулого року", - розповів 56-річний Олександр Кравченко із Вінниці.

Віктор  Нечитайло працює реалізатором у господарському магазині.  Каже, за два тижні люди купили 120 автомобільних лопат. Це утричі більше, ніж в грудні-січні  минулого року.

"Автолопати - товар сезонний,  завоз робимо тільки у зимні місяці. В минулому  році мали лопати українського виробництва по 50 гривень. Цього року власники завезли китайські. Є пластикові лопати зі  звичайним руків'ям. Ціна такої - 70 гривень. На десять гривень дорожчі -  лопати з розкладною ручкою. Такі беруть частіше.  В них ручка розкладається  від 50 сантиметрів до метра, зроблена із міцнішого матеріалу. За тиждень чекаємо нову партію, бо залишилося не більше десятка таких лопат", - каже Віктор.

Пластикова лопата легка, не займає багато місця в багажнику. Але годиться тільки для відкидання пухкого снігу. Якщо зачищати лід -  лопає руків'я. В таких випадках продавці рекомендують  купувати металеві саперські лопатки.

"Ціна та виробник той самий, що і пластикових. Але металеві годяться не тільки для відкидання снігу. Ними сміливо можна чистити лід, у разі потреби викопати яму.  Зроблена із тонкого металу, також не важка.  Такі лопати добре  продаються у нас протягом усього року", - розповідає чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Українські водії масово кинулися купувати лопати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути