Ексклюзиви
четвер, 26 вересня 2013 15:23

Українці переходять на автомобілі з дизельним мотором і автоматом

Українці переходять на автомобілі з дизельним мотором і автоматом

Середньостатистичний "портрет" автомобіля, який продається на вторинному ринку України виглядає як 14-річний седан з механікою і на бензині. Але поступово переваги українців змінюється, оскільки в країну все більше завозиться авто з дизельними двигунами і автоматичною коробкою передач. Про це повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando.

За даними на вересень в Україні найпопулярнішими марками на вторинному ринку є ВАЗи (15,3 %) , Мерседеси (6,3 %) , Опелі (6,2 %) , а також Volkswagen ( 6%) і Ford ( 4 , 8%). Середньостатистична вартість вживанного легковика становить 76 500 гривень. Але, залежно від марки авто, середня ціна істотно змінюється. Так, одними з найдорожчих популярних марок (частка на вторинному ринку перевищує 0,5 % ) є: Lexus - в середньому 252 тис. грн за старе авто, Toyota - 142 тис. грн. і Subaru - 140 тис. грн. Найдешевшими виявилися Москвичі. Їх продають у середньому за 11 тисяч гривень. При цьому вік цих авто часто перевищує 30 років. На другому місці йде продукція ЗАЗ, яку оцінюють менш ніж у 26 тис. грн. Третє місце у ВАЗа з 27 тисячами гривень за авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський седан отримав 5 зірок за безпеку

Три чверті пропонованих машин працює на бензині, 19,7 % - на дизелі, а 5,3 % оснащені газобалонним обладнанням. При цьому відсоток дизельних авто ще минулого року становив менше 15%.

Зростає і число прихильників автоматичної коробки передач. Так, зараз частка легковиків з механічною КПП складає менше 80% , хоча роком раніше їх було близько 85%. Більше половини (50,9 %) всіх легкових авто на Slando мають кузов седан. Хетчбеків - 15,2 %, мінівенів - 10,3 %, універсалів - 9,6 %, а позашляховиків - 7,5 %. А найменш популярні в нашій країні купе, пікапи і кабріолети. Частка автомобілів з ??такими кузовами в сумі не перевищує 7 %.

Зараз ви читаєте новину «Українці переходять на автомобілі з дизельним мотором і автоматом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути