середа, 17 лютого 2016 15:32

Українці будуть оформлювати ДТП через смартфон

Українці будуть оформлювати ДТП через смартфон
фото: autonews.autoua.net

Щоб спростити оформлення аварій по європротоколу, створять мобільний додаток. Його почнуть розробляти цього року, але повноцінно користуватися ним можна буде з 2017-го.

"Досвід оформлення аварій, які може покрити європротокол, вже є у таких європейських країнах як Чехія та Польща. В цих країнах використовують мобільні додатки, в яких потрібно ввести номери полісів, відповісти на ряд питань і обрати схему ДТП. Останню можна підкоригувати, якщо вона не повіністю відповідає дорожньо-транспортній події, в яку потрапили користувачі додатка", - каже Gazeta.ua Володимир Шевченко, генеральний директор Моторного (транспортного) страхового бюро України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відшкодування за "Автоцивілкою" збільшили удвічі

Крім цього, для повноцінної роботи з додатком потрібно внести відповідні законодавчі зміни. Зокрема ввести електронний поліс автоцивілки.

Щодо самого додатку, фірму-розробника ще не обрали, але вже вирішили, як автовласники зможуть встановити його на смартфон.

"Ці програми клієнти будуть скачувати при укладенні договору страхування. Проте зараз працюємо над тим, щоб відбувся запуск електронного поліса автоцивілки. Це потрібно, щоб кожен власник поліса отримав унікальний логін для користування програми", - розповів Володимир Шевченко.

Нагадаємо, у моторнотранспортному бюро розповіли, як обрати надійну страхову компанію

Зараз ви читаєте новину «Українці будуть оформлювати ДТП через смартфон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути