Ексклюзиви
неділя, 19 травня 2019 14:52

У Швеції почали курсувати фури без водіїв

У Швеції почали курсувати фури без водіїв
У Швеції почали курсувати фури без водіїв Фото:Автотема

Роботизовані автомобілі вийшли в свій перший рейс в Швеції.

Машини їздять автономно, проте, за керування може сісти і водій, який знаходиться на відстані. Так, оператору в офісі потрібно підключитися до автомобіля через інтернет, повідомляє "Сегодня".

"Я, як логістичний і транспортний ботан, думаю, що ця машина ідеальна саме для перевезень. Адже подивіться, в ній навіть немає кабіни для водія, людина всередині відсутня", - розповів оператор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорогах України поменшає вантажівок

Такі фури можуть перевозити до 20 тонн. Їхнього заряду акумулятора вистачає на 200 км. Попри це, вони можуть заощадити 60% на перевезеннях логістичним компаніям.

До кінця наступного року планують виробити близько дві сотні таких автомобілів. Їх вже замовили логістичні компанії зі Швеції та Німеччини.

З 1 червня 2019-го в денну пору доби за температури повітря вище +28 С застосовується обмеження та заборона руху автомобільними дорогами загального користування державного значення великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь понад 7 тонн.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції почали курсувати фури без водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути