четвер, 01 квітня 2021 15:31

Toyota створила позашляховик для транспортування Covid-вакцин
3

Toyota у колаборації з компанією B Medical Systems створила унікальний позашляховик для транспортування вакцини від коронавірусу. Авто оснастили холодильником, у якому можна перевозити до 400 упаковок препарату.

Система охолодження у Land Cruiser 78 допоможе доставити Covid-вакцину у віддалені куточки світу, пише Motor1. Автомобіль уже отримав попередню кваліфікацію на відповідність стандартам ВООЗ.

Фото: Toyota

Холодильник має власне незалежне джерело живлення, яке забезпечує до 16 годин роботи від електромережі. Це є його ключовою особливістю задля збереження вакцин холодними під час транспортування. Автомобіль може заряджати холодильник під час руху або від зовнішнього джерела живлення, коли припаркований.

Наразі до 20% вакцин, які постачаються у країни, що розвиваються, утилізуються через відсутність належного безперервного охолодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після щеплення російською вакциною 1 тис. москвичів підхопили Covid-19

Вакцину від коронавірусу виробника Pfizer дозволили зберігати в умовах стандартної температури морозильної камери.

У грудні 2020 року відомство схвалило екстрене застосування цієї вакцини. Вимогою до зберігання визначили температуру від -60...80°C.

У лютому Pfizer і BioNTech подали нову інформацію про те, що вакцина може залишатися стабільною під час зберігання при більш високих температурах - від -15...25°C - протягом 2 тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Toyota створила позашляховик для транспортування Covid-вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути