четвер, 10 червня 2021 13:06

Toyota показала новий позашляховик Land Cruiser 300
8

Японська компанія Toyota презентувала легендарний позашляховик нового покоління Toyota Land Cruiser 300 - або Крузак, який посміхається.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Він зберіг атрибути повноцінного позашляховика, отримавши сучасні технології і новий дизайн. Самі тойотівці називають "трьохсотку" всюдишляховиком. Що означає поліпшення їздових якостей, перш за все, на асфальті і в міських умовах руху.

Тойотівці називають "трьохсотку" всюдишляховиком. Що означає поліпшення їздових якостей, перш за все, на асфальті і в міських умовах руху.
Фото: https://global.toyota/
У салоні встановлений 12,3-дюймовий екран, акустична система JBL, чотирьохзонний клімат-контроль, всі сидіння з підігрівом і вентиляцією передніх
Інженери поліпшили підвіску - система зменшить крен на дорогах з твердим покриттям і поліпшить прохідність на бездоріжжі
Інженери поліпшили підвіску - система зменшить крен на дорогах з твердим покриттям і поліпшить прохідність на бездоріжжі
5-місцева версія

Компанії не вдалося зберегти новинку в секреті до офіційної прем'єри, тому дизайн LC300 перестав бути таємницею ще в квітні. Вона виглядає масивно і ваговито за рахунок випуклих бамперів і колісних арок, а також оригінальним облицюванням радіатора з горизонтальними ламелями. У новій моделі збережені пропорції попередника і габарити: довжина - 4950 мм, ширина - 1980 мм, висота - 1900 мм, база - 2850 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Toyota до BMW: які авто декларують судді

Позашляховик побудований на новій платформі GA-F. Рама стала міцніше і жорсткіше, але і легше на 200 кг. Це дозволило встановити додаткове обладнання і зробити кращу шумоізоляцію без збільшення маси. Знизити її дозволили алюмінієві капот, двері, дах і передні крила

Ще одне нововведення - цілісні двері багажника, які відкриваються і закриваються за допомогою сервоприводу. Але ось ті, хто любить подорожувати, позбулися ідеального столика для пікніка, в якості якого раніше виступав відкидний борт.

Інженери поліпшили підвіску. Вона отримала нові амортизатори зі збільшеним ходом, іншу геометрію, а також систему E-KDSS з активними стабілізаторами поперечної стійкості. Вона допомагає зменшити крен на дорогах з твердим покриттям, а також поліпшити прохідність на бездоріжжі. Дорожній просвіт новинки - 230 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядатиме автомобіль-літак. Коли випустять

Виробник заявляє, що Land Cruiser 300 дозволить долати будь-які перешкоди, які не будуть втомлювати водія. Від двигуна V8 відмовилися, його замінять турбовані V6 об'ємом 3,5 літра. Він видає 415 сил і 650 Нм крутного моменту.
Другий варіант - 3,3-літровий турбодизель має в арсеналі 309 к.с. і 700 Нм. Всі мотори працюють в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. На окремих ринках буде також доступний атмосферний бензиновий V6, який працює в тандемі з 6-ступінчастим "автоматом".

Вперше для моделі буде доступна система Multi-Terrain Monitor, яка дає водієві можливість в режимі реального часу бачити дорожнє покриття під автомобілем і навколо. Машина може сама вибирати режим руху в залежності від якості дорожнього покриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продають легендарний Toyota Supra з фільму "Форсаж"

У салоні встановлений 12,3-дюймовий екран, акустична система JBL, чотирьохзонний клімат-контроль, всі сидіння з підігрівом і вентиляцією передніх.

Продажі Toyota Land Cruiser 300 почнуться влітку цього року. Спершу покупцям запропонують бензиновий варіант, а через кілька місяців з'явиться дизель. Аналогічно і з кількістю місць: першої прийде 5-місцева версія, а слідом 7-місцева.

Ціни Toyota Land Cruiser 300 поки не оприлюднені.

Китайська компанія Hengtian Automobile в другій половині 2021 року готується до запуску позашляховика L4600 з дизайном, скопійованим з Toyota Land Cruiser 200. Але спершу китайці вирішили дочекатися, коли оригінал піде з ринку, і його замінять на модель наступного покоління.

Зараз ви читаєте новину «Toyota показала новий позашляховик Land Cruiser 300». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути