четвер, 22 жовтня 2020 16:23

Tesla почали оснащувати повноцінним автопілотом

Tesla почали оснащувати повноцінним автопілотом
Tesla впровадить повноцінний автопілот електрокарів Фото: habr.com

Компанія Tesla випустить оновлення для програмного забезпечення електрокарів. Про це нещодавно написав глава компанії Ілон Маск у своєму Twitter.

Full Self-Driving Beta (Повноцінний автопілот бета) впроваджуватимуть якомога повільніше й обережніше. Ранній доступ до оновлення отримають лише досвідчені водії Tesla, уточнив у своєму дописі Маск.

Автопілот п'ятого рівня за класифікацією SAE International передбачає повну автономність. Система може керувати машиною самостійно та не вимагає втручання водія.

Що саме включає в себе оновлення автопілота поки невідомо. В число нововведень, імовірно, ввійде поліпшена система Navigate on Autopilot. Вона розпізнає сигнали світлофорів і знаки "Стоп".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові електропікапи Hummer розпродали за годину

Наразі автопілот Tesla являє собою круїз-контроль з розширеним функціоналом. Однак системи автомобіля, що спираються на "машинний зір", нерідко помиляються. В результаті електрокари врізаються в перешкоди або розганяються до заборонених швидкостей.

У Канаді власника Tesla Model S звинуватили в небезпечному водінні після перевищення швидкості до 150 км/год. Водій заснув за кермом, а машиною керував автопілот.

Зараз ви читаєте новину «Tesla почали оснащувати повноцінним автопілотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути